Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
https://youtu.be/o2MHJvVSFAA

Siemanko, nagrałem swój trzeci w życiu lot dronem, już z myślą o edycji swojego pierwszego filmu, zamiast zwykłej oblatanki. Zalozylem kanał YouTube, wziąłem próbny okres na Adobe premiere pro. Moja cała edycja oparła się o wycięcie nudnego, zostawienie interesującego oczywiście mówimy tu w kontekście tego co udało mi się nagrać. Już na etapie nagrywania starałem sobie wyobrazić jakąś prosta sekwencje. Niestety nie umiem jeździć za bardzo na snowboardzie i to już było dla mnie wyzwanie, żeby sobie głupiego ryja nie rozwalić, w tym czasie kontroler leżał na siedzeniu w aucie, na pewno bym nagrał to ciekawiej, gdybym miał poza kierowca jeszcze kaskadera i mógł go gonić za samochodem. Robię tu ten swój wyżal, bo się chciałem spytać czy, ktoś z was może coś doradzić w sprawie edycji na kolejne latanie, żebym mógł już latając wziąć pod uwagę cięcia przejścia etc? Może jedno ujęcie po drugim musi mieć jakiś wspólny albo przeciwległy motyw? Bo dla mnie teraz to co stworzyłem wygląda mocno syntetycznie. Może jeszcze jakieś inne uwagi? Mam już drugi materiał do obrobienia z nad morza i chciałbym przy kolejnej edycji która będę robił w weekend trochę więcej się wykazać. Jak ten film to jest lvl 0. To następny chciałbym zaliczyć 1 itd.
#dji #drony #dron #fotografia #filmowanie #youtube
rennaissance - https://youtu.be/o2MHJvVSFAA

Siemanko, nagrałem swój trzeci w życiu l...
  • 15
  • 1
@Felonious_Gru: spoko, spróbuję jakoś to uciąć w trakcie wylotu z lasu na plażę, potem panoramke mam, i lot za wycieczkowcem wychodzącym z portu w Świnoujściu z przelotem obok latarni morskiej i powrót na latarnie. Może jakieś zakończenie w biel wchodzące ? Rozumiem że muzykę starać się tak ustawić żeby jakas zmiana dynamiki w muzyce łączyła się ze zmiana w obrazie np wylatuje z tego lasu przy plaży, i otwiera się panorama,
rennaissance - @Felonious_Gru: spoko, spróbuję jakoś to uciąć w trakcie wylotu z lasu...

źródło: comment_1613505313gTg9ntXvnhFa1A1lA0BzIf.jpg

Pobierz
  • 2
@kj5: @mustafas00: @advert: @Felonious_Gru: po waszych poradach zrobiłem proste poprawki, zmieniłem muzykę na taką z innej strony bardziej żywa. Już rozumiem, że faktycznie nie ma co nudzić "odbiorcę" i trzeba kompresować do najciekawszego. To prawda, że to powinno trwać minutę maks, chyba ten zachód to na siłę tam wstawiłem, bo przejście między jedynym a drugim jest jak przejście z dyskoteki na stype lol. Też zauważyłem że lepiej jest
rennaissance - @kj5: @mustafas00: @advert: @Felonious_Gru: po waszych poradach zrobił...