Wpis z mikrobloga

kwestia mieszkań to jedna z niewielu, gdzie państwo powinno zrobić jakies regulacje, bo to jest dramat

@spanko: Tak, bo jak dobrze wiemy z historii, nigdy jeszcze nie było takiej państwowej inwestycji w cokolwiek, która byłaby katastrofą- tak finansową, jak i pod względem samego rozwiązania.
  • Odpowiedz
kwestia mieszkań to jedna z niewielu, gdzie państwo powinno zrobić jakies regulacje, bo to jest dramat

@spanko: To że ten komentarz jest najwyżej plusowany jest przerażające. Ja rozumiem, że wykop coraz bardziej szoruje po dnie, ale nie plusujcie takich wysrywów.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tibor: W UK to tak słabo z dostępnością tanich mieszkań, przynajmniej na południu. Co chwilę się czyta w gazecie, że kryzys bezdomności, że ludzie są umiejscowiani tymczasowo w jakiś hostelach, bo nie ma miasto gdzie ich przenieść oraz komentarze ludzi, że zamiast kolejnego akademika czy biurowca miasto powinno zainwestować w więcej dostępnych tanich mieszkań.
  • Odpowiedz

@spanko: nie dramat tylko wolny rynek - centrum miasta dla bogatych, zadupia dla biedaków, co w tym dziwnego? Jak tęskno Ci za "darmowym mieszkaniem" jak za komuny, to bierz kredyt na większość wypłaty i będziesz żyć jak w 85 - nie będzie Cię stać na jedzenie, paliwo, ale będziesz mieć mieszkanie.
  • Odpowiedz
@spanko: Ciekaw jestem tylko w jakiej formie. Osobiście nie widzę łatwego do implementacji rozwiązania. Problem z cenami jest o tyle skomplikowany że oprócz januszo-fliperów mieszkania kupiją duże holdingi czego ludzie często nie sąświadomi. Kuba Midel czy inny M0niter to papka dla mas marzących o karierze rentierskiej z pensją 3500 na rękę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wszystko to skutkuje coraz większą barierą wejścia dla osób młodych które
  • Odpowiedz
To że ten komentarz jest najwyżej plusowany jest przerażające. Ja rozumiem, że wykop coraz bardziej szoruje po dnie, ale nie plusujcie takich wysrywów

@LibertyPrime: wybacz, niektórzy wyrośli już z dyrdymałów o magicznie samoregulującym się wolnym rynku korwina.
  • Odpowiedz
@LibertyPrime: ktoś kto twierdził, że wybory były sfałszowane a Trump w ostatniej chwili zostanie prezydentem będzie coś gadał o szorowaniu po dnie xD lepiej z---------j do pracy za moje pieniądze komuchu
  • Odpowiedz