Wpis z mikrobloga

• 1
Zrobiłem sobie FTP Test (short) 45min na Zwift z wynikiem 143w moja waga to 111kg. Czy ten wynik to jakaś totalna padlina, czy jak to odczytywać? Jeżdżę rowerem rekreacyjnie. #rower od kilkunastu dni na #zwift i zrobiłem na nim 150km.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@wacky: szału nie ma, ale najważniejsze żebyś robił progres więc nie przejmuj się i kręć. Za kilka miesięcy sprawdź jeszcze raz. Na zwifcie program FTP builder daje całkiem niezłe efekty na początku.
  • Odpowiedz
@wacky: ja znowu polecę build be up, albo jakikolwiek program początujący.
143W nawet dla dużo niższej masy, to szału nie ma. Ale jeździj, jeździj i jeszcze raz jeździj, za 2-3 miesiące będzie ok 200W.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@jagodowy_krol a ten FTP builder polecany przez zera1 będzie też okej? Bo jako amator wybrał bym coś sprawdzonego najlepiej co mnie nie odstraszy od roweru a bardziej do niego przybliży.

Jeżdżę sobie na rowerku trekkingowym na spokojnie. W lato pierwszy raz od 10 lat roweru użyłem i zrobiłem przez sezon 1500km a od kilku tygodni jak odkryłem zwift to teraz jeżdżę w garażu :p
  • Odpowiedz
@wacky: nie mam pojęcia, myślę, że każdy z nich będzie spoko. ważne abyś siedział na rowerze i pedałował. a czy to będzie ten czy drugi - nie ma znaczenia.
Może być inny efekt treningu, inne kadencje, czy inna moc, ale ogólny efekt powinien być ten sam bo będziesz systematycznie jeździł.
  • Odpowiedz
@wacky: każdy jest spoko, bo ma dostosowany procent obciążenia do Twojego FTP. Upewnij się jedynie czy masz wpisany w profilu prawidłowy wzrost, masę ciała i FTP.
  • Odpowiedz
@wacky: Z testami FTP na trenażerach ja widze trzy problemy ktore moga zanizac wynik:
- do chomikowania na trenazerze trzeba sie przyzwyczaic a i tak bardzo ciezko zmusic sie do 20 minut krecenia w opor i nie bedzie to wynik taki jakbys mogl zrobic na zewnatrz
- pierwszy w zyciu test FTP tez ciezko "wycyrklowac" zeby sie nie wypalic za szybko a jednoczesnie zebys na koncu nie zalowal ze jechales
  • Odpowiedz