Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +243
Wystawiłem negatyw na allegro, firma znalazła mnie na linkedinie i grozi że przekaże screeny mojej firmie w której pracuje jeśli nie usunę co z tym robić dalej, bo wku..li mnie niemilosiernie i chce ich zniszczyć za takie działania
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
b_oski +153
Uważam, że wary-obciągary są ostatecznym dowodem na to, że #rozowepaski nie "upiększają" się dla #niebieskiepaski, tylko dla innych różowych.
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
Dla mnie takie pontony to chyba jeszcze większy turnoff niż tatuaże.
#tinder #p0lka #logikarozowychpaskow #uroda
I one mają prawa wyborcze...
Nie potrafię zrozumieć, dlaczego w Polsce nie ma kultury zachęcającej do śpiewania i muzykowania. W USA panuje większy luz w tym zakresie, Czarni w Ameryce śpiewają Gospel, na przykład i nie ma takiego przygadywania w stylu "ooo, Ty fałszujesz, jesteś beztalenciem", Generalnie na Zachodzie, jak masz jakiś dryg do muzyki, to ją wykonujesz, a w Polsce, jak w lesie, albo gorzej, jak w chlewie obsranym gównem, gdzie się nie pokażesz, to zaraz gadają "ooo, Ty fałszujesz, nie byłeś w szkole muzycznej itd.", dlatego w narodzie jest pełno podludzi, którzy fałszują nasz hymn narodowy, właśnie przez takie przygadywanie.
Nie mówiąc o tym, że przez brak tradycji śpiewania w Polsce, mało zespołów powstaje i kapel ludowych.
#zalesie #gorzkiezale #chlewobsranygownem #polska #spiewanie #spiew #wokal #muzyka #feels #rock #jazz #blues #gospel #muzykaludowa #chcepogadac #kultura #p0lacy
@blablaelotrzydwazero: Głównie dlatego, że Polacy są szczerzy. Jak się komuś coś nie podoba to o tym mówi. Podcina to skrzydła na początku kiedy faktycznie jeszcze ssie się tą przysłowiową pałkę.
Jednych to smuci drugich nie, bo dla mnie gospel to absolutny rak z jakimiś pomniejszymi wyjątkami xD
Zresztą polski folk też średnio dobrze brzmi, nasz jezyk zmienił się baaardzo mocno na przestrzeni
Bez sprawnej telepatii ciężko poruszać się na Wykopie, bez kitu xD
@tomislawniepelka: Chyba raczej country to amerykańskie disco polo
Myślę, że to nie dotyczy tylko i wyłącznie tematu śpiewania. Generalnie ludzie, którzy zauważają jakąś niedoskonałość mają tendencję do werbalnej krytyki.
Ja najwięcej pamiętam takich sytuacji w kontekście mowy w innym języku.
Ktoś może nie mówić z amerykańskim, czy brytyjskim akcentem, ale tym charakterystycznym polskim i mimo, że słowa są całkiem zrozumiałe, często znajdzie się jakiś ekspert, który potrafi powiedzieć, że ktoś robi to źle.
To już
Myślę, że Twoja wypowiedź idealnie obrazuje sytuację, taka jest polska mentalność, niestety.
Na Zachodzie panuje coś takiego, że "jeśli nie masz nic miłego do powiedzenia, to się nie odzywaj", a u nas, brak kultury i taktu.