Wpis z mikrobloga

Jak ktoś niedawno zauważył pod jednym z wpisów, czy nie jest to ironiczne, że pokolenie, które walczyło z komuną, czyli roczniki lat sześćdziesiątych, potrafiło doszczętnie zdziadzieć, stać się nietolerancyjne, zaściankowo-socjalistyczno-swiętoszkowate, rujnować naszą przyszłość, odsuwać od Europy i powoli gotować nam tutaj drugą Białoruś? A może oni zawsze tacy byli, tylko nie podobała im się bieda realnego socjalizmu?

Zapraszam do dyskusji. #nowahuta #krakow #socjologia #polska
DerMirker - Jak ktoś niedawno zauważył pod jednym z wpisów, czy nie jest to ironiczne...

źródło: comment_1613118155tjf0kBxOzdVYqxk9iBVdXX.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marcus1a: owszem, nie odbieramy jego zasług w walce z systemem 35 lat temu. Niemniej jednak jego obojętność lub aprobata do współczesnych wydarzeń wskazują, że nie rozumie rzeczywistości i dryfowania Polski ponownie w kierunku autorytaryzmu, ustroju, zwalczaniu którego poświęcił swoje młode lata.
  • Odpowiedz
@DerMirker on z kolei mówi dokładnie to samo o tobie ¯_(ツ)_/¯ i dokładnie taki mamy klincz w polityce
Różnica jest tylko jedna: nas dwóch potrafi rozmawiać bez rzucania inwektywami, ale jesteśmy ogromnym wyjątkiem... Jak widzisz, pierwsza odpowiedź na mój wpis zaczynał się od słowa: idiotą... I to jest dla mnie najbardziej przygnębiające, że ludzie już od lat nie rozmawiają, a zachowują się jak dwa wrogie plemiona.
  • Odpowiedz
Jak widzisz, pierwsza odpowiedź na mój wpis zaczynał się od słowa: idiotą...

@marcus1a: Wywołujesz do tablicy to znowu odpowiadam. Bo człowieka, który niszczy swój własny dorobek wpychając nas ochoczo w to samo bagno i jeszcze się przy tym cieszy, trudno nazwać inaczej. No ale grupa jego nieuczciwych kolegów z S dostanie po dupie, to jest najważniejsze. Nieistotne, że zastąpią ich takie same cwaniaki z PiSu, które też sie obecnie uwłaszczają
  • Odpowiedz
Teraz mi mowi: wreszcie rozwalilismy ten system.

@marcus1a: Co rozwalili? Kto rozwalił? Rozwalają co najwyżej ten kraj i trzeba być zwyczajnie ślepym i zacietrzewionym, żeby tego nie widzieć. Wracają mentalnie i gospodarczo do PRLu, więc jeśli twój kuzyn się z tego cieszy, to walczył co najwyżej o to, żeby czerwony socjalizm zastąpić kościółkowym socjalizmem, a @wilku88 ma 100% racji w swojej opinii.

Jak chcesz mnie tam powyzywać od idiotów
  • Odpowiedz
@gumiorek no kiedy nim jesteś - mówisz, że przeczytałeś moja wypowiedź, nie rozumiesz jej, ale ja komentujesz....
Jak możesz komentować coś, czego nie rozumiesz??
Jeszcze obrzucając inwektywami autora??
Tylko debil się tak zachowuje.
Ja, jak czegoś nie rozumiem, to proszę o wyjaśnienie, proste dzieciaku??
  • Odpowiedz
@DerMirker: Ale to przecież "postepowcy" chcą tu osiedlać na nowo marksizm, tym razem w wydaniu kulturowo- społecznym, więc o czym ten wpis?

Właśnie to starsze pokolenia mają na obecny zamordyzm nadciągającej politycznej poprawności odrutkę w postaci przebycia komuny

80% "dziadków" głosuje za opcjami proniepodległościowymi, prosuwerennościowymi. Oczywiście większość na socjalistów z PiS, ale to nadal lepiej niż głosować na socjalistów antypatriotycznych z PO czy Lewicy, która wprost jest kontynuacją PZPR (poczytaj
  • Odpowiedz
@DerMirker: co w tym ironicznego? Wywalczyli swoją wizję funkcjonowania państwa przez obalenie komuny, i teraz potrafią ją utrzymać mimo waszych "protestów".

Wygląda na to, że paru boomerów jest zwyczajnie od was silniejszych (w szerokim tego słowa znaczeniu). Nic dziwnego, skoro gdy tylko robi się chłodniej albo mija parę dni i się nudzicie, wasze potężne protesty zostają przerwane.

podsumowując: Janusz i Grażyna > Seba i Karyna
  • Odpowiedz
@raFFcio: o to, to. Rodzina moje koleżanki z lat szkolnych to moi sąsiedzi i są to jakkolwiek mili ludzie. dla mnie i ogólnie dla reszty ludzi zupełnie w porządku, a przy tym to uberpisiory. I tak, dziadek przepracował prawie całe życie jako palacz w jednostce wojskowej, ojciec najpierw jako kucharz, potem magazynier (po przemianach w zasadzie utrzymywany prze żonę). Jeden i drugi w kółko opowiada jak to się cudnie piło
  • Odpowiedz
@DerMirker: Co Ty w ogóle p--------z Der Mirker? K---a sorry, ale podniosłeś mi ciśnienie. Mój ojciec rzucał w milicjantów petardami, które robił w domu i rozprowadzał po osiedlu (Centrum D), a jak im wrzucili dymny u kolegi to go odrzucił gołymi rękoma. Nie głosuje na PIS i nigdy nie głosował, nie zdziadział. Nie wiem kogo Ty znasz z roczników 60 co tak robi, ale chyba grubo przesadziłeś z tym postem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@BrockLanders: zezwierzęcenie xD

Czasy się zmieniły na szczęście i już się nie strzela do ludzi. Albo może "jeszcze nie strzela".

Jestem ciekaw, jak bardzo jeszcze rząd musi dokręcić śrubę takim jak ty, żeby zauważyli, że dzieje się coś niepokojącego.

Mnie na przykład wyleczył z ochoty na rozmnażanie się w tym kraju i ludzi z mojej bańki informacyjnej także. Przyspieszamy tu katastrofę demograficzną i emigrujemy do Niemiec, nie szkoda nam starych
  • Odpowiedz
owszem, nie odbieramy jego zasług w walce z systemem 35 lat temu. Niemniej jednak jego obojętność lub aprobata do współczesnych wydarzeń wskazują, że nie rozumie rzeczywistości i dryfowania Polski ponownie w kierunku autorytaryzmu, ustroju, zwalczaniu którego poświęcił swoje młode lata.

@DerMirker: dobra. Nie czytam dłużej tego wątku. Co Ty w ogóle chłopie pier? Za Twoje pier w tym poście należy ci się soczysty liść. Dodaje cię na czarno, bo mi podniesiesz
  • Odpowiedz
  • 2
@Kapitalista777: okej, straszenie tym strasznym Zachodem i Gejropą wjechało.

Wiesz na kogo głosowałem? Konfederację i bardzo żałuję, no okazali się partią nie robiącą nic poza byciem milczącą przybudówką PiS, więc w twoim zerojedynkowym świecie nie możesz już mnie przyporządkować do bycia Julką, lewakiem lub młodym wykształconym z wielkiego ośrodka.

Wolimy iść razem z resztą Europy, niż starymi ludźmi w stronę Rosji czy tam patriotycznych Węgier, tam nas zawsze chętnie przyjmą.
  • Odpowiedz
  • 1
@Reiter: dyskusja z tobą taka właśnie jest. Zero konkretów, znowu się zesrałeś. Jednak wrzucenie ciebie na czarną, to był świetny pomysł.
  • Odpowiedz
@DerMirker: Zapraszasz do dyskusji to proszę: pis nie jest socjalistyczny, jest dość mocno rozdawniczy, socjalizm troszczyłby się o ludzi, dystrybuował środki publiczne tam, gdzie to potrzebne, dbał o opiekę nad ludźmi biednymi i wyrównywanie ich szans. Pis jest zatem jedynie zaściankowy, świętoszkowaty i nacjonalistyczno-rozdawniczy.
Potwierdzenie moich słów - zarzucasz, że odsuwa nas od europy, co ma miejsce, ale europa jest dużo bardziej socjalistyczna niż pis, oni nie idą w tym
  • Odpowiedz
Ostatnio wujka uberpisiora zapytałem czy jak ogląda wiadomości to czy przypomina mu sie dziennik telewizji? To skurczybyk odpowiedział że troche tak ale za prlu to było LEPIEJ a nie to co teraz!!!

@ptak_powszedni: o j-------u, ale to rozegrał XD
  • Odpowiedz