Wpis z mikrobloga

Czytałem dzisiaj QA riotowego design teamu i pojawiło się pytanie o ROA. Odpowiedź Riotu była trochę zabawna bo powiedzieli, że Everfrost jest odpowiednikiem ROA dla championów z maną. No chyba kogoś p------o. RoA było zajebiście opłacalne, miałp bardzo dobre części składowe i dawało sustain. Po pierwszym recallu miałeś coś, co zapewniało hp/mane/sustain za 1100 golda. Hp i mana były o wiele ważniejsze dla Anivii czy Asola bo są to championy z bardzo małą ilością życia i mają mały zasięg w porównaniu do innych magów. Troche lipa bo liczyłem na gierki kosmicznym smokiem, a widzę, że dalej jedyny legitny build na smoka to Lost Chapter w Rylai.
#leagueoflegends
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K_Feras_P: niestety smok, to żart postać w tej chwili. Przez zmiany na midlane nawet nie może robić tego do czego został stworzony (roam). Każda postać na midlane dzisiaj go wybombi na combo, a on? posmyra kulami na W i zabierze 20hp. Nawet jego farmienie już nie jest takie fajne jak kiedyś, bo zanim wyczyści fale na 1 włączenie W, to musi minąć prawie 15min gry, a wtedy już nie ma
  • Odpowiedz
@blashot: Akurat nie lubiłem starego W. Nowe W jest o wiele przyjemniejsze w użyciu. Moim zdaniem waveclear nie jest problemem bo masz zajebiście mocny 1 i 2 lvl i po pierwszym recallu oneshotujesz linie z WQ. Brakuje tylko dobrego itemka startowego. Jak zbufują Cosmic Drive i Everfrost w następnym patchu to smok powinien być całkiem mocny. +10AH, więcej HP oraz o 400 golda tańszy Everfrost to bardzo mocne buffy.
  • Odpowiedz
@K_Feras_P: no ja głównie gram pod demonic embrance, night harvester no i co tam popadnie. Ja lubiłem stare W z powodu tego, że dłużej było się użytecznym w jakiejś walce ^^ teraz często odpalimy W uderzymy i mówimy "no to widzimy się za 3 sec panowie", a jednak riot chciał przyśpieszyć gry i akcje, a więc nasze 3s to często koniec teamfight i pingowanie smoka czemu nic nie robi (
  • Odpowiedz
@blashot: Po następnym patchu Everfrost w Cosmic Drive będzie najpewniej optymalnym buildem, który będzie można abusować. 40AH z jednego itemka to troche za dużo. Everfrost/Cosmic Drive i Transcendence to 70 AH na 10 lvl.
  • Odpowiedz