Wpis z mikrobloga

@drain_pipes: raczej nie, po prostu przepal, mogło to być olejowane czy cokolwiek i niekoniecznie mechaniczne czyszczenie wodne to ujawni - wygrzewanie / wypalanie pewnie da również jakieś rezultatu, przecież to płytka chodnikowa, a ty z tego będziesz żorł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 2
@sorasill
@JezelyPanPozwoly
Dorwałem mąkę 00 w biedrze i w Intermarche. Zrobiłem z tej z Intermarche, kamień + mąka robią robotę, szok. Zrobiłem 9 porcji ciasta, pierwsza picia pyszna ale nieco za duża, bo mam okrągłą płytkę ogrodowa 30cm i nie wymierzylem xD ale druga już idealnie, najciężej ładnie ułożyć na kamieniu bez odpowiednich narzędzi. Ja brałem blachę, na to papier posypany mąka, i z tego zasuwałem energicznymi cyklicznymi ruchami na
drain_pipes - @sorasill 
@JezelyPanPozwoly 
Dorwałem mąkę 00 w biedrze i w Intermarch...

źródło: comment_1611767184qi6sgSEZ2FWIi6Qfkpe5HU.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@sorasill: widzę ciasto mocno Ci rośnie, ile drożdży na kg mąki? Ja dzisiaj dałem symboliczną ilość bo bałem się że bęzie rosło za bardzo. Jakieś 10-12g na 1kg mąki zatem prawie 2kg ciasta
  • Odpowiedz
@drain_pipes świeżych, polecam Klub miłośników pizzy i przepisy na ciasto które rosnie 24h+ albo przejrzeć tag, co jakiś czas trafiają się również proporcje na kulkowanko.
  • Odpowiedz