Aktywne Wpisy

dominowiak +298

byferdo +358
- media: inflacja w sierpniu spadła poniżej 3%
- ludzie: uga buga, to czemu w sklepach coraz drożej
Poziom znajomości przez Polaków podstawowych zagadnień gospodarczych: zero.
#gospodarka #polska
- ludzie: uga buga, to czemu w sklepach coraz drożej
Poziom znajomości przez Polaków podstawowych zagadnień gospodarczych: zero.
#gospodarka #polska
źródło: Screenshot 2025-08-29 141441
Pobierz

Okazało się, że miałem rację. Owe "gratisy" nie są ujęte na fakturze zakupu, tylko zawarte są w cenie pojazdu. Napisałem zapytanie ofertowe do niego (odpowiedź w picrel).
Zadzwoniłem jeszcze dzisiaj dopytać się o szczegóły. Z tego co mówił, to cena pojazdu jest zawyżona o koszt danego gratisu, a facet współpracuje z kilkoma firmami leasingowymi, które godzą się na finansowanie samochodu po zawyżonej cenie.
Nie ma co dalej kopać, bo jak widać w jego odpowiedzi, koszt przygotowania "projektu" to jedyne 800zł xD
#motoryzacja #samochody #januszebiznesu #biznes #csiwykop
źródło: comment_1611664805kW3SPEnf9EJzdvSqsuPysZ.jpg
Pobierz@Ricdarico: Nie ma żadnego gratisu. Po prostu gość skasuje 8 stówek za projekt a potem wyjdzie na to, że się nie da i sorry. Do mnie też podbijał jakiś typ, który chciał mi "załatwić" kanałami roboty za ok. 10 milionów, bo niby miał tam dojścia do kogoś. Odpalantowałem go, jak mi wysłał umowę prowizyjną - dostałby prowizję niezależnie od tego, czy bym
@Ricdarico: szkolenie z przeciwdziałania praniu? Wewnętrzne czy można się zapisać?
@qhardyq: mozna. W ksiegowosci korporacyjnej oczywiscie. Oni znajda najwiecej luk. Przy czym zrozum jedna rzecz. Te luki nie powstaja same. One sa zostawiane celowo zeby skorzystal ten kto ma, pozniej sa latane.
@cloudymango: mozna to tak nazwac
Tak czy inaczej, ciężko będzie to zweryfikować bez wywalenia 8 stówek ¯_(ツ)_/¯
@Ricdarico: to był swojego czasu popularny psikus fiskalny, do zarejestrowania fury jako bankowóz wystarczyło np. zamocować sejf w bagażniku na stałe przytwierdzony do pojazdu i wykazać, że w swojej działalności obraca się gotówką. Infiniti to