Wpis z mikrobloga

- Jednego questa reloadowałem 5 razy zanim skrypty zatrybiły (Cyberpsychoza krwawy rytuał), dobrze że miałem sejwa.

@TragiKomediant: Ten kontrkat się buguje wszystkim od początku, ta baba się nie pojawia w wannie, ja dwa razy wczytywałem zanim z niej wyszła xD
  • Odpowiedz
@TragiKomediant: Powinni byli trzymać się marki i uniwersum. Przeskok z fantasy RPG do RPG shootera sci-fi, to był wielki błąd tym bardziej dla studia wydającego gry raz na x lat. Zniszczyli sobie renomę i wątpię żeby się szybko podnieśli.

No i oczywiście tfu na człowieka jajo
  • Odpowiedz
@TragiKomediant: O sam design mi nie chodzi. Bardziej o brak doświadczenia w mechanikach, których taka gra wymaga. Powinni byli pójść za ciosem i w dwa lata zrobić kolejną część Wieśka z Ciri jako główną bohaterką- po pierwsze mogli dzięki temu rozwijać uniwersum a po drugie wszyscy byliby zadowoleni. Lewa strona, bo poswtałaby silna kobieca bohaterka a prawa, bo Ciri to po prostu sztos postać. Sukces byłby murowany.
  • Odpowiedz
@TragiKomediant: są ludzie, którym gra się podoba (np. mnie) i nic nikomu do tego. Cieszę się, że gra jest teraz, bo mogę grać teraz.
Wszystkim, którzy radzili by gra była wydana rok później… czy to był taki problem, żeby oddać grę po zakupie (po godzinie gry widać wszystko co jest i czego nie ma) i kupić ponownie rok później?
  • Odpowiedz
@wykopyrek: Napisałem przecież, że grałem od premiery i bawiłem się całkiem dobrze. Ten szumnie zapowiadany patch 1.1 zepsuł mi (i nie tylko, z tego co czytam na reddicie) grę. Jeśli w przyszłym tygodniu nie wyjdzie jakiś hotfix do tej łatki, to wracam do 1.04, tak jak @P0kahontaz: napisał.

@wykopyrek: Najgorzej, że podstawy tej gry już nigdy nie będą lepsze. Nie wyobrażam sobie, że na tym etapie
  • Odpowiedz
@TragiKomediant: Jestem ciekaw jakby im to wyszło gdyby zastosowali formułę z Wiedźmina 2 i nie padli ofiarą mema że każda gra musi mieć otwarty świat. Czyli wiele mniejszych, bardziej zamkniętych w sobie lokacji, które mogły być bardziej napakowane w zawartość, że na każdym kroku mogłoby być coś ciekawego ( coś jak Outer Worlds ). Pojazdów by się tam wcisnąć nie dało, a jeżeli już, to tylko jakieś ograniczone sekcje, no
  • Odpowiedz