Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +281
30-letni koleś na wykopie: będę robić pompki i brzuszki, nigdy nie ćwiczyłem i nie byłem na siłowni.
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
Wykopki:
-To bez sensu
-Bedziesz mieć wadę postawy
-Na pewno robisz źle brzuszki
-Ale challenge z d--y
źródło: temp_file3319126131157460459
Pobierz
Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

Jaki program na linux, który prawidłowo przygotuje pendrive pod Win10 UEFI?
MultiWriter przygotował nieprawidłowo a multibootusb w ogóle nie wykrywa tego pendrive.
Pendrive jest na
/dev/sdba iso Windowsa mam w/media/Media/Instalki/SystemyISO/Win10_20H2_v2_Polish_x64.iso.sudo dd if=/media/Media/Instalki/SystemyISO/Win10_20H2_v2_Polish_x64.iso of=/dev/sdb bs=4Mnie wystarczy.
sudo woeusb --device /media/Media/Instalki/SystemyISO/Win1020H2v2Polishx64.iso /dev/sdb
Tylko muszę poczekać aż ta komenda dd się przerwie bo odpaliłem przed chwilą...
woeusb:WoeUSB v5.0.4
==============================
Mounting source filesystem...
Error: File "/tmp/woeusb-source-20210122-153651-Friday.mq3P79/sources/install.wim" in source image has exceed the FAT32 Filesystem 4GiB Single File Size Limitation and cannot be installed. You must specify@milymirek: Oczywiście. Chyba, że używasz jakiś legacy mode (udawanie BIOSu). EFI nie wykrywa systemów po MBR, tylko po pliku w katalogu efi.
Warto pamiętać, że pendrive musi być sformatowany jako FAT32
EDIT: A nie, już 19 minut.
Ale wypróbuję twoją metodę.
A zainstalowany Windows 10 nie działa bez dodatkowych partycji, nie wykrywa, nie działa i koniec.
Teraz próbuję jeszcze raz instalować ale z pendrive (wcześniej z partycji na dysku).
Wiesz jak to naprawić jak się znasz widzę?
Gdzie jest najnowsza wersja poniżej 4 GB?
Spróbować możesz. To może być wina dla których testujesz różne aplikacje i żadna nie potrafi wgrać obrazu
I tak jest właśnie:
Error: File "/tmp/woeusb-source-20210122-153651-Friday.mq3P79/sources/install.wim" in source image has exceed the FAT32 Filesystem 4GiB Single File Size Limitation and cannot be installed. You must specify a