Cześć piątka, Mirki i Miraski, Czy jest tu ktoś znający się na mechanice? Dziś rano jak każdy wie mróz dokazal, ojciec pożyczył ode mnie pacjenta - audi a4 b6 1.9 tdi 130 kuca, odpalił za drugim razem na -24,5, pochodził z 10 minut zanim się nie rozgrzał no i ojciec pojechał nim do roboty. No ale nie dojechał, bo kałdi zgasło po niecałym kilometrze, przy czym do tej pory nie można go odpalić. Czy jest możliwe, ze zamarzła ropa? Czy to raczej problem innej natury? Raz jedyny nie zalałem na orlenie, tylko na BP, no ale brytolskie stacje nie cieszą się złą renomą, chyba ( ͡°͜ʖ͡°). Po włączeniu stacyjki nie ma żadnych błędów na kompie, silnik normalnie kręci, ale nie odpala - dźwięk jest taki jakby brakowało paliwa, no ale jest zalane pół baku. Przy przekreceniu kluczyka słychać takie puknięcie, jakby pompa pracowała. Pomóżta mirki! #motoryzacja #samochody #diesel #audi #mechanikasamochodowa #mechanika
@Zagrosky: Witaj w klubie, miałem dzisiaj to samo. Paliwo nie zamarzło, wytrąciła się parafina, pozapychała wszystko i dziękuję. Tak samo A6 C5, 1.9 TDI AVF. Czekam na jutro jak temperatura będzie bliska zeru.
@Zagrosky: Do garażu jak masz i niech sie grzeje. Jeśli zapchany filtr, to możesz suszarka śmigać i próbować po 20 minutach odpalić, później zostaw niech sobie pochodzi dłuższy czas. Przydałby sie też jakiś środek, który zwiąże wodę. (dolewa sie do baku) Jak nie masz garażu, to problem,
@Zagrosky: wczoraj podobnie miałem jadąc, czekam aż we środę będzie cieplej. Jeżeli na już chcesz to grzać i dolać uszlachetniacza, bo może na trasie stanąć tak jak mi ( ͡°͜ʖ͡°).
@POKEMON1 o panie, górol? Powiedz pan jak tam z wynajmem teraz, bardzo się kryją? Jak już przeczyści się ten filterek, to może by z różową tam przygnał. Ofc, oby się tylko parafina nie wtrącała znów xD ( ͡°͜ʖ͡°)
@Zagrosky: Druga strona, dolnośląskie ( ͡°͜ʖ͡°) Jak znasz Wrocławskie korki, to teraz takie są w małych miejscowościach xD Nic nie da się wynająć, wirus szaleje ¯\_(ツ)_/¯
Czy jest tu ktoś znający się na mechanice?
Dziś rano jak każdy wie mróz dokazal, ojciec pożyczył ode mnie pacjenta - audi a4 b6 1.9 tdi 130 kuca, odpalił za drugim razem na -24,5, pochodził z 10 minut zanim się nie rozgrzał no i ojciec pojechał nim do roboty. No ale nie dojechał, bo kałdi zgasło po niecałym kilometrze, przy czym do tej pory nie można go odpalić. Czy jest możliwe, ze zamarzła ropa? Czy to raczej problem innej natury? Raz jedyny nie zalałem na orlenie, tylko na BP, no ale brytolskie stacje nie cieszą się złą renomą, chyba ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po włączeniu stacyjki nie ma żadnych błędów na kompie, silnik normalnie kręci, ale nie odpala - dźwięk jest taki jakby brakowało paliwa, no ale jest zalane pół baku. Przy przekreceniu kluczyka słychać takie puknięcie, jakby pompa pracowała.
Pomóżta mirki!
#motoryzacja #samochody #diesel #audi #mechanikasamochodowa #mechanika
@POKEMON1
Pany, kompletnie się nie znam - da radę to w domowych warunkach ogarnąć?
Jak nie masz garażu, to problem,
Komentarz usunięty przez autora
Powiedz pan jak tam z wynajmem teraz, bardzo się kryją?
Jak już przeczyści się ten filterek, to może by z różową tam przygnał. Ofc, oby się tylko parafina nie wtrącała znów xD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak znasz Wrocławskie korki, to teraz takie są w małych miejscowościach xD Nic nie da się wynająć, wirus szaleje ¯\_(ツ)_/¯