Aktywne Wpisy

hansoloxd +280
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zastanawiam się czy taki związek ma sens. Jestem z dziewczyną od 4 miesięcy i ogólnie dobrze się dogadujemy. Ona się bardzo stara, zawsze mnie do siebie zaprasza na jakiś obiad albo kolacje i ja to doceniam, ale mam takie odczucie że brakuje mi przestrzeni dla siebie. Ona chce się widywać co drugi/trzeci dzień a mi w zupełności raz w tygodniu starczy a mam do niej około 20-30 min
Zastanawiam się czy taki związek ma sens. Jestem z dziewczyną od 4 miesięcy i ogólnie dobrze się dogadujemy. Ona się bardzo stara, zawsze mnie do siebie zaprasza na jakiś obiad albo kolacje i ja to doceniam, ale mam takie odczucie że brakuje mi przestrzeni dla siebie. Ona chce się widywać co drugi/trzeci dzień a mi w zupełności raz w tygodniu starczy a mam do niej około 20-30 min

razem z niebieskim stanęliśmy przed ogromnym dylematem jakim jest zakup własnego kąta.
Naszym głównym problemem jest wybór czy będzie to dom szeregowym w mieście z własnym kawałkiem ogrodu (plusem oczywiście jest lokalizacja, komunikacja miejska oraz odległość ważnej infrastruktury oraz to, ze będzie to oddane w stanie deweloperskim)
Drugą opcją jest kupno działki pod miastem i budowa własnego domu(ceny działki niestety dość wysokie, rozglądamy się już około 2 miesiące i póki co nie ma nic, co by nas do końca satysfakcjonowało). Minusem jest to, że oboje jesteśmy zieloni w kwestii budowy i wszelkich formalności oraz nie mamy zbytnio czasu by go poświęcić na załatwianie wszystkiego.
Jedni uważają ze szeregówka to nie jest dobre rozwiązanie, wykonanie kiepskie, brak prywatności oraz że w tej cenie wybudujemy dom i będziemy mieć większą działkę.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, co byście wybrali?
-kupno domu szeregowego z rynku pierwotnego (w mieście)
-kupno działki i budowa domu pod miastem (max 10-15km)
Zdjęcia dla przyciągnięcia uwagi
Drogie Wykopki,
razem z niebieskim stanęliśmy przed ogromnym dylematem jakim jest zakup własnego kąta.
Naszym głównym problemem jest wybór czy będzie to dom szeregowym w mieście z własnym kawałkiem ogrodu (plusem oczywiście jest lokalizacja, komunikacja miejska oraz odległość ważnej infrastruktury oraz to, ze będzie to oddane w stanie deweloperskim)
Drugą opcją jest kupno działki pod miastem i budowa własnego domu(ceny działki niestety dość wysokie, rozglądamy się już około 2 miesiące i póki co nie ma nic, co by nas do końca satysfakcjonowało). Minusem jest to, że oboje jesteśmy zieloni w kwestii budowy i wszelkich formalności oraz nie mamy zbytnio czasu by go poświęcić na załatwianie wszystkiego.
Jedni uważają ze szeregówka to nie jest dobre rozwiązanie, wykonanie kiepskie, brak prywatności oraz że w tej cenie wybudujemy dom i będziemy mieć większą działkę.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat, co byście wybrali?
-kupno domu szeregowego z rynku pierwotnego (w mieście)
-kupno działki i budowa domu pod miastem (max 10-15km)
Zdjęcia dla przyciągnięcia uwagi
#budownictwo #dom #mieszkanie
#mieszkaniedeweloperskie #budowadomu
źródło: comment_1610994223q5gHepE3XUyf9kZMQVq2id.jpg
Pobierzco jest złego np. w takiej szeregówce:
https://wroclaw.nieruchomosci-online.pl/dom,na-sprzedaz/22137269.html
link do mapy:
https://goo.gl/maps/DgEvvqffEhncxRddA
Komentarz usunięty przez autora
No chyba że to wszystko lubicie lub Wam nie przeszkadza.
@krzych0: no chyba nie w mieście, ale jeśli odludzie jest największa zaletą to masz racje
@eruvenis poszukaj domów na sprzedaż w okolicy która cię interesuje. Dobrze, żeby była dobra komunikacja z miastem (dojazd jakaś eska czy obwodnica), przedszkole, szkoła na miejscu. Budowanie się samemu bez wsparcia jeszcze nie mając na to czasu to rzeźnia będzie.
Drugą opcją jest kupno działki pod miastem i budowa własnego domu(ceny działki niestety dość wysokie, rozglądamy się już około 2 miesiące i póki co nie ma
Koszt kupna jest ze 20% niższy a utrzymania jeszcze więcej.
@kijanka23: Czyżbyś słuchała wykopków co p------ą zawsze i trzeba robić odwrotnie?
Łączą wady. Łączą też zalety. I te zalety mocno dominują. Dobra lokalizacja infrastruktura brak czynszu sąsiedzi(bardzo potrzebne jak ma się dzieci), przestrzeń, działka, tanie ogrzewanie.
Nieco mniej prywatności niż w domu. Tu kończą
Wykop to nie centrum internetu wbrew pozorom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
U nas zadecydowało to że nie chcemy
Jeśli Was stać i szukacie czegoś na całe życie to polecam dom. W innym wypadku szeregówka, odchować dzieci, sprzedać i uciekać do domu pod miasto. Nom chyba, że stać was na działkę w mieście to wtedy sprawa prosta.