Aktywne Wpisy
Domingo-Jachas +387

reventon +98
Już zapomnieliśmy co straciliśmy.
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
Kupiłem sobie napój na stacji w #ameryka i nakrętka mi się normalnie odkręciła, nic nie musiałem odrywać, żaden zadzior nie kłuje w wargę przy piciu, aż patrzyłem z niedowierzaniem na ten przejaw cywilizacji i RIGCZu.
Ech, kiedyś to było #gorzkiezale
#chwalesie
źródło: 1000014043
Pobierz

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

co jest robione:
sudo apt-get install ssmp
edycja /etc/ssmtp/ssmtp.conf
root=konto@gmail.commailhub=smtp.gmail.com:587
rewriteDomain=
UseSTARTTLS=YES
AuthUser=konto@gmail.com
AuthPass=haslo
FromLineOverride=YES
przy probie wysylki niewiele sie dzieje,
pi@nasik:~ $ echo "test" | ssmtp -vvv -s "temat testowy" konto@gmail.com[<-] 220 smtp.gmail.com ESMTP b26sm3504805ljk.132 - gsmtp
[->] EHLO nasik
[<-] 250 SMTPUTF8
[->] STARTTLS
[<-] 220 2.0.0 Ready to start TLS
[->] EHLO nasik
[<-]
ssmtp: (nasik)
tak jak wspomnialem, mam dzialajacy stary router z openwrt w ktorym taki sam dokladnie konfig wysyla maila z tego samego konta, jednak nie dziala to na swiezym rpi. pewnie kwestia innych ustawien ew. cos bardziej popsulem gdzie indziej.
Może ktoś naciął się na ten sam problem z lepszym skutkiem, please help!
ten 2 link z pierwszego tematu. Jakiś problem z samym ssmtp na busterze
You look to be attempting to use ssmtp on buster, ssmtp will not work on buster and is no longer maintained.- z tematu5 sekund szukania w googlu, ale rozumiem, że czasem najprostsze rzeczy przychodzą w takich sytuacjach z wielkim trudem (╥﹏╥)