Aktywne Wpisy
grzemiak +547
Następca Majtczaka z wczorajszego znaleziska jak widać mocno się "przejął" tym, że wylądował na w gorących na głównej...
#majtczak #bandytazkamerka #wypadek #stopcham #samochody #patologiazmiasta #patologia #prawo
#majtczak #bandytazkamerka #wypadek #stopcham #samochody #patologiazmiasta #patologia #prawo
splinter96 +98
Wg statystyk wykopu @WielkiNos założyła konto 2 lata i 8 miesięcy temu, w tym czasie miała 25000 akcji, z czego około 21500 to wpisy/komentarze. Średnio więc zamieszcza tu około 22 wpisy/komentarze dziennie.
Dlaczego @WielkiNos tak dużo czasu spędza na śmieszkowym portalu (plus na stronach, z których bierze swój content) zamiast zająć się rodzeniem dzieci i ogarnianiem rodziny? ¯\(ツ)/¯
#heheszki #bekaztwitterowychjulek #bekazwykopowychjulek #p0lka
Dlaczego @WielkiNos tak dużo czasu spędza na śmieszkowym portalu (plus na stronach, z których bierze swój content) zamiast zająć się rodzeniem dzieci i ogarnianiem rodziny? ¯\(ツ)/¯
#heheszki #bekaztwitterowychjulek #bekazwykopowychjulek #p0lka
W kampanii ostatniej szansy Herakliusz porzucił Konstantynopol, europejskie prowincje oraz Anatolię i wraz ze swoją armią uderzył w samo serce perskiego imperium. Po kilku latach bitew, potyczek i manewrów Persowie w 627 r. przegrali Bitwę pod Niniwą i zostali ostatecznie pokonani.
Jak widać monety te są unikatowe, zarówno pod względem okoliczności w jakich zostały wybite jak i stosunkowo krótkiej ,,serii" (kolejni cesarze też wybijali hexagramy, ale głównie chodzi o te pochodzące od Herakliusza). Bezcenny eksponat dla każdego szanującego Cesarstwo Bizantyjskie.
#historiawojen #historia #ciekawostki #numizmatyka #bizancjum
https://www.vcoins.com/en/stores/athena_numismatics/18/product/revolt_of_the_heraclii_608610_extremely_rare_only_four_cited_by_hahn_mibe_two_in_coinarchives/965851/Default.aspx
@The_Orz: Mam naprawdę bardzo słabe rozeznanie w cenach monet bizantyjskich. Tak jak pisałem, moje główne zainteresowanie to monety z okresu 12 cesarzy i antyczna Grecja.