Wpis z mikrobloga

Od zawsze chciałem mieć #maserati i tak się zastanawiam czy jest sens kupować samochód za ~60k z okolic 2005 roku.
Znajomi i rodzina odradza twierdząc ze szkoda wydawać na taki samochód tyle kasy skoro w tej cenie można mieć Audi albo BMW. Może nie ma sensu zaprzątać sobie tym głowy ze względu na problemy w razie awarii? #motoryzacja
WilczyPasterz - Od zawsze chciałem mieć #maserati i tak się zastanawiam czy jest sens...

źródło: comment_1610024271rJimL08iCUObNooHGYQYbF.jpg

Pobierz
  • 188
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak chcesz dobrze serwisować 10 letnie BMW, a nie u siebie/Janusza w garażu to musisz być gotowy wyłożyć mniej wiecej 20-30k PLN rocznie

@yanbar: No to musisz mieć ogromnego pecha, albo kupiłeś auto w którym wcześniej nic nie było naprawiane. Jak diesel to pewnie robisz dużo kilometrów i to zwiększa koszty, ale i tak, gdybym pakował co rok 30k w utrzymanie zwykłego auta to poważnie zacząłbym się zastanawiać czy ze
  • Odpowiedz
@InterferonAlfa_STG: skąd sumy? Z autopsji. Mam F10 535xd. W 10 letnim samochodzie, jeśli chcesz go utrzymać w idealnym stanie, zawsze jest coś do zrobienia. Czy to wymiana oleju w skrzyni, czy przegubu od xdrive, czy regeneracja turbiny, czy kupno nowego dpfa jak się stary pokruszy, czy wymiana oleju motul co 10k, czy amortyzatora od adaptacyjnego zawieszenia, czy czegokolwiek innego, czy wtryski, czy pęknięty intercooler, czy panewki profilaktycznie, czy rozrząd. I
  • Odpowiedz
@WilczyPasterz: Kupuj mordeczko, marzenia trzeba spełniać, ja 2 miesiące temu spełniłem swoje i jestem posiadaczem SLK r171. Jestem teraz tez najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Cieszę sie jak małe dziecko z każdej sekundy jazdy. Jedyne co, to dużo hajsu wydaje na bene i kosmetyki, ale warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WilczyPasterz: Kup to jako drugi samochód, nie do codziennego tłuczenia kilometrów i będzie dobrze.
Na codzień życie z tym autem czasami może być uciążliwe, nie tylko ze względu na tak prozaiczną i w sumie marginalną przy tym samochodzie rzecz jak spalanie.
  • Odpowiedz
Znam mnóstwo Niemców - jak temat schodzi na Maseratti albo Porsche to mówią ze to nie na ich kieszeń a tu Polak się zastanawia czy kupić za 14k€ Maseratti i jeszcze jakiś typ mu pisze żeby brał bo dźwięk silnika rekompensuje wszystko XD ten kraj i ludzie nigdy mnie nie przestaną zaskakiwać XDDDDDD

@Janusz_z_Rivii: True that. Wielu ludzi w tym kraju jeszcze bardziej wykazuje postawę zastaw się a pokaż niż
  • Odpowiedz
@WilczyPasterz: Maserati to się opłaca ale tylko nowe a więc musi cię być na nie stać. Kupisz piętnastoletniego trupa i byle naprawa cię sponiewiera jak czeska wóda wujka na imprezie. Za te pieniądze kup coś co ma mniej lansu ale będzie mniej kosztowne w naprawie.
  • Odpowiedz
@WilczyPasterz: oczywiście, że jest sens o ile jest to sposób na wydanie pieniędzy, z którymi nie wiesz co zrobić. W przeciwnym razie byłbyś zwyczajnym głupcem i dotyczy to nie tylko Maserati ale każdej używanej limuzyny klasy premium.
  • Odpowiedz