Aktywne Wpisy

Greensy +98
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz#igrzyskabebzonow v6
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio
niestety mam malo czasu pisac podsumowania, ale postaram sie takie zbiorcze z tygiodnia 4 i 5
w skrocie - jest zle
grubasy sa leniwe, tluste i glupie
serio

I mam pewien problem ponieważ o ile widać różnicę pomiędzy osełkami 1500 Ganzo i Bacher, ta od Bachera robi dosłownie brzytwę. Jednak ostrzenie kolejno osełkami 3000-8000 powoduje że ostrze jest coraz bardziej tępe xD
Kolejną rzeczą, która mnie zastanawia to to że osełka 1500 jest gładka jak lustro a kazda kolejna jest coraz bardziej szorstka, to normalne czy o czymś nie wiem w tej tajemnej sztuce ostrzenia?
#noze #victorinox #survival
źródło: comment_1609253459GKPFQquWJS0u6vC91TOEwp.jpg
PobierzNajpierw patrzysz najbardziej szorstka na końcu najbardziej gładką
źródło: comment_1609255899as6nin5TdznTrNchFemujl.jpg
PobierzKamiwnie są nówki równiutkie. Ten czarny Victorinox służy mi za odniesienie ostrości bo jest nowy i tnie jak żyletka, próbowałem na kilku nożach: stary vicek, leathermann, kuchenny Fiskars edge, kuchenne victorinoxy.
Na każdym to samo: 1500 robi żyletę, która goli włosy (chociaz nie tak jak ten czarny Vicek) a każda gradacja zaczyna tępić coraz bardziej. I porównując to 8000 bachera jest w dotyku jak 600 ganzo
Btw. Rzuć okiem czy te kamienie od majfrenda będą okej
https://a.aliexpress.com/_msR7ONb
Co do kamieni, jest duży rozrzut jakościowy między majfrendami, i nie mam sprawdzonego żeby ci polecić. Ale powinny być ok. Co do gradacji, ja sobie kupiłem największy komplet 11 kamieni, i to była przesada ( ಠ_ಠ). Polecał bym 240 jeśli masz noże wyszczerbione albo do przeprofilowania, i potem 400, 800, 1500,
Potem pasek z pastą i jest brzytwa ( ͡~ ͜ʖ ͡°)