Wpis z mikrobloga

Zazdroszczę im, że w związku z anatomią są mniej podatni na zakażenia dróg moczowych, czy inne infekcje intymne i, że przeciętny mężczyźna jest łatwiejszy do wyciagnięcia na jakieś ciekawe, aktywne zajęcia, czy na głupoty typu latanie w kartonie po pijaku, więc łatwiej znaleźć kompana płci męskiej do wszelkich takich rzeczy.
  • Odpowiedz
@Vasenka: Praktycznie w każdej pracy są traktowani jako bardziej profesjonalni tylko ze względu na płeć, jak się rządzą, to budzą respekt, nikt im nie powie, że to dlatego bo hormony albo są niedoruchani. Jak się zdarzy wpadka, to mogą nawiać nie płacąc nigdy złotówki alimentów, a kobieta będzie musiała się zajmować i utrzymywać dziecko czy chce czy nie.
  • Odpowiedz
Ja tam mam zazdro jeśli chodzi o sikanie na stojąco. Nigdy się z tym nie pogodzę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Vasenka: To wcale nie jest takie fajne, a sikanie po ejakulacji to w ogóle katastrofa - to tak jakbyście się znowu w-------y, dlaczego gdzieś jest nalane albo co.
  • Odpowiedz
Jak się zdarzy wpadka, to mogą nawiać nie płacąc nigdy złotówki alimentów, a kobieta będzie musiała się zajmować i utrzymywać dziecko czy chce czy nie.

@janeeyrie: Po pierwsze to bzdura.
Po drugie, kobiety przecież mogą zrobić dokładnie to samo.
Po trzecie, mężczyźni w sprawach o dziecko są traktowani sto razy gorzej i zazwyczaj już na starcie facet to 'ten zły'.
  • Odpowiedz
Ja tam mam zazdro jeśli chodzi o sikanie na stojąco. Nigdy się z tym nie pogodzę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@Vasenka: jak ktoś sika na stojąco w domu, to albo musi często sprzątać, albo śmierdzi. Chyba, że akuratnie ma pisuar, ale to raczej rzadkość.
  • Odpowiedz
Po drugie, kobiety przecież mogą zrobić dokładnie to samo

@Krs90: Niestety, tylko w teorii, w praktyce prawie się to nie zdarza. A facet sobie wyjeżdża za granicę albo pracuje na czarno, albo po prostu pokombinuje i ma czystą kartę. Zapytaj na wykopie ilu ojców nie płaci alimentów, jeśli nie wierzysz mi ani statystykom.
  • Odpowiedz
@janeeyrie: Kobieta też sobie może wyjechać za granicę albo pracować na czarno. Gdzie tutaj jakaś przewaga mężczyzn?
To czy ktoś płaci alimenty nie jest w żaden sposób zależne od płci. Jak to sobie wyobrażasz?
Sprawa sądowa i 'o widzę że facet, to wie pan co jak pan nie chce to nie musi pan płacić, narka'?
Zarówno kobiety jak i faceci są ścigani za niepłacenie alimentów.
  • Odpowiedz

@Vasenka: są takie specjalne lejki z elastycznego materiału które pozwalają kobietą sikać na stojąco ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krs90: przewaga tego typu, że jak kobieta nawieje, to brzuch i ciąża od tego nie zniknie lol, a facet może się skutecznie odseparować, wielu takich poznałam mieszkając za granicą.
@janeeyrie: im nie wytłumaczysz, mają ostre wyparcie na punkcie ojcostwa i widzą tylko swoją niedolę
  • Odpowiedz
e jak kobieta nawieje, to brzuch i ciąża od tego nie zniknie lol, a facet może się skutecznie odseparować, wielu takich poznałam mieszkając za granicą.

@dioxyna: Mówimy tutaj o alimentach na dziecko, nie samej ciąży.

im nie wytłumaczysz, mają ostre wyparcie na punkcie ojcostwa i widzą tylko swoją
  • Odpowiedz
@Krs90: mimo wszystko ja uważam, że są to różne sytuacje, na niekorzyść kobiety, nawet jeśli chce uciec musi urodzić, może więcej cierpieć potem, bo jednak zobaczy dziecko, społeczeństwo też inaczej ocenia obie sytuacje, facet może nawiać zanim nawet alimenty zostaną zasądzone , mężczyźni mają w tym temacie po prostu łatwiej
  • Odpowiedz
@Krs90: @Krs90: no tak, zgadzam się, że oszustwa co do rodzicielstwa to niekorzyść po stronie mężczyzn (i czyste s-----------o wobec faceta, jego rodziny i też dziecka), ale tylko odpowiadamy pytanie OP, może jutro zada inne ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Krs90: No ale jak to sobie wyobrażasz, kobieta urodzi i zostawi dziecko na ulicy? Przecież dojdą czyje to i jeszcze pociągną do odpowiedzialności karnej. Niby można zrzec się praw, ale to też nie takie proste, poza tym wyobraź sobie, co zrobi otoczenie, kiedy kobieta, która była w wyraźnej ciąży, nagle w niej nie jest, a dziecka brak. Hint: poza totalną patologią, żadna kobieta czegoś takiego nie zrobi, bo ją zadziobią,
  • Odpowiedz