Wpis z mikrobloga

nie są traktowani w wielu aspektach niepoważnie przez swoją płeć (tak, to nadal istnieje)

@cassiopei: istnieje w dwie strony. Po prostu kobiety czują się traktowane inaczej przez pryzmat płci w różnych zawodach niż faceci. Facet stylista, fryzjer, pracownik salonu kosmetycznego też spotykają się z traktowaniem typu "facet na takim stanowisku, no kto by pomyślał hihihihi" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vasenka: ogólnie mniej sìę muszą bać, jak podróżują np autostopem. Nikt ich nie zaczepia w południowych krajach, nikt za nimi nie gwiżdże na ulicy i nie mówi sprośnych tekstów. Ogólnie wydaje mi się, że mniej się muszą przejmować co wypada a co nie. No i ogólnie są silniejsi i więksi co pomaga w życiu.
  • Odpowiedz
No ale jak to sobie wyobrażasz, kobieta urodzi i zostawi dziecko na ulicy? Przecież dojdą czyje to i jeszcze pociągną do odpowiedzialności karnej.

@janeeyrie: Jest coś takiego jak okno życia lub możesz oddać do domu dziecka. Nie ma co szukać dziwnych argumentów.
  • Odpowiedz
@Vasenka: Ja zazdroszczę facetom, że ich zegar biologiczny nie tyka tak szybko i facet po 50. może sobie jeszcze pozwolić na dziecko a kobieta już po 40. jest spisana na straty (a przed 40 grozi, że urodzi upośledzone dziecko). Do tego facet ze zmarszczkami jest często uważany za bardziej przystojnego, a kobieta jest uważana za stare próchno. Faceci nie muszą golić każdego centymetra swojego ciała, bo jak nie ogolą, to
  • Odpowiedz
@holka-kofolka: akurat z tym robieniem dzieci na starość przez faceta, to już nie do końca bezpieczne, wiemy już, że grozi to znacznie wyższym prawdopodobieństwem chorób takiego potomstwa
  • Odpowiedz
@holka-kofolka z tym malowaniem zawsze można powiedzieć ,, po prostu nie mam makijażu, tak mi wygodniej" ogólnie z tych komentarzy to bardzo dużo rzeczy można sprawdzić do jednej podstawowej, faceci nie przejmują się aż tak zdaniam na ich temat wypowiadanych przez ludzi którzy nie mają dla nich znaczenia.
  • Odpowiedz
nie są traktowani w wielu aspektach niepoważnie przez swoją płeć

@cassiopei: Są. Jako facet nie udało mi się dorabiać w opiece nad dziećmi, zostałem potraktowany niepoważnie przez moją płeć.
  • Odpowiedz
garnitur na wszystkie większe okazje jest dobry

@KleKotka: Latem faceci muszą się pocić w tych garniturach jak szczury, a tymczasem kobiety zakładają krótką spódniczkę, samą bluzkę i jest im przyjemnie.
  • Odpowiedz
Praktycznie w każdej pracy są traktowani jako bardziej profesjonalni tylko ze względu na płeć

@janeeyrie: Chyba że jest to kurs kadry-i-płace. Wtedy już nie. W opiece nad dziećmi też nie.
  • Odpowiedz
Facet stylista, fryzjer, pracownik salonu kosmetycznego też spotykają się z traktowaniem typu "facet na takim stanowisku, no kto by pomyślał hihihihi"

@Mave: Nie wiem skąd wziąłeś takie reakcje, ale facet-fryzjer to coś zupełnie normalnego. Chodzę do fryzjera, którego zakład założył jego ojciec i nikt się nie dziwi że będąc facetami pracują w tej branży.
  • Odpowiedz