Wpis z mikrobloga

Ale sie jaram, po 3 latach pracy w obecnej firmie (i 8 latach ogólnie w branży) rozważają mnie na stanowisko managerskie (IT, QA czyli jakość) mimo, że jestem tylko kontraktorem (ʘʘ)
Po świętach rozmowa z CTO który jest skłonny mnie awansować, manager która stoi za mną murem że sie nadaje i możliwa podwyżka - to brzmi jak sen, serio

Niedawno skończyłem 27 lat, więc chyba dobry moment na krok dalej ()
#testowanieoprogramowania #pracbaza #chwalesie #tylewygrac
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rabusek ja mam 29 i nic nie osiagnalem.

@darqnies: trenowałem gościa który mial 40 i zmieniał branżę i jako peirwszy z całej grupy (reszta poniżej 30) znalazł pracę. Głowa do góry, masz jeszcze kawał życia przed sobą, bylebyś jednak nie siedział na dupie i cos z tym robił. Trzymam kciuki za Ciebie :)
  • Odpowiedz
Ja niestety odsiedziałem najlepsze lata w instytucji w której karierę robili się dużą gębą albo dupą a rozwój, innowacje i fachowość to była kompletna abstrakcja.

@pigoku: mnie wyrzucili z pracy dwa razy, raz z własnej głupoty (startup), raz za to że manager przegrała ze mną w mario karta (spory farmaceutyk, korpo), obydwie sytuacje doprowadziły mnie tu gdzie jestem, więc nie ma tego złego... ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@Rabusek
Gratki :)
Dostałem niedawno ofertę pracy na pozycję managerska, ale ostatnio rok w nowej firmie pokazał mi, jak wiele jeszcze nie umiem, mnóstwo pracy przede mną :)

Ale jeszcze raz gratulacje :) osób z 8 lub wiecej latami doświadczenia w branży jest tylko promil.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Rabusek: mnie też wylali co wyszlo mi na dobre niestety za późno, teraz już pewnych rzeczy jednak nie będę zaczynał od nowa. Więc tylko się cieszyć że trafiłeś na okres w historii tego kraju kiedy zwolnienie z firmy moglo być szansą na rozwój :-)
  • Odpowiedz
W sensie co skłania ludzi żeby aplikować na te stanowiska

@Dominias: większość testerów których znam wchodziła w to, bo nie mieli bacgroundu w it. Zaczęli od manualnych, a potem już można karierę jakoś rozwijac jak siedzisz w branży
  • Odpowiedz
W sensie co skłania ludzi żeby aplikować na te stanowiska.

@Dominias: powiem Ci, bo prowadziłem rok szkolenia: wysokie zarobki / niski próg wejścia. Jak ja zaczynałem w 2012 / 2013 to po prostu aplikowałem na każdą pozycje IT (1 rok studiów), na admina sie nie dostałem, i tak zostałem testerem gier XD Obecnie jest tłum ludzi zewsząd bo się mówi że nawet programować nie trzeba umieć a i 15k do
  • Odpowiedz