Niepojętą rzeczą jest fakt, że w roku 2020 ludzie dalej rozmawiają przez telefon w trakcie prowadzenia samochodu, trzymając telefon w ręku! Do tego robią to w sposób jak na załączonym zdjęciu przez co nie dość, że tworzą zagrożenie w ruchu to jeszcze wyglądają jak idioci. #motoryzacja #bekazpodludzi
@pawpawe: obstawiam, że w samochodach od 2010 w górę to już standard, więc już nawet nie tak nowe auta. Wręcz ciężko trafić na samochód, bez możliwości podłączenia telefonu do fabrycznego systemu.
@urojony_uzurpator: Niekoniecznie, moja mama auto z 2010 i nie ma możliwości podłączenia telefonu, to nie jest standard od 10 lat.
Wciąż - jak jeździłam 15-letnią Almera to po prostu miałam telefon na stojaku, a jak z kimś rozmawiałam to na głośnomówiącym z telefonu. Nie trzeba jak debil trzymać telefonu w ręce
@SpalaczBenzyny: za jedzenie podczas jazdy też jest mandat. Sama rozmowa z pasażerem czy przez zestaw nie musi być rozpraszająca, bo nie ma konieczności odrywania wzroku od drogi
Art. 63 p. 5. mówi - Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy.
Art. 63 p. 5. mówi - Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. @urojony_uzurpator tyczy się to transportu osób taxi, autobusy itp. tak mnie uczono na kursie.
A cały artykuł brzmi: . Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem
@SpalaczBenzyny: Jak się dużo jeździ to pewne rzeczy robi się automatycznie, wręcz podświadomie. Trochę jak z wychodzeniem z domu i zamykaniem drzwi. Jak po jakimś czasie będziesz się zastanawiać, czy zamknąłeś drzwi to pewnie nie będziesz pamiętać.
60zl za brak reklam na Instagramie - kogoś #!$%@? xD Ja rozumiem te wszystkie opłaty za serwisy streamingowe itd, ale #!$%@? 60zl za jakiegos Instagrama, żeby sobie bez reklam posty i story oglądać? #instagram #facebook
#motoryzacja #bekazpodludzi
Wciąż - jak jeździłam 15-letnią Almera to po prostu miałam telefon na stojaku, a jak z kimś rozmawiałam to na głośnomówiącym z telefonu. Nie trzeba jak debil trzymać telefonu w ręce
@urojony_uzurpator
W takim razie czemu nie ma mandatu za wpiermandalanie żarcia za kierownicą czy palenie fajek?
Komentarz usunięty przez autora
Pierwszy lepszy artykuł z gugla
A cały artykuł brzmi:
. Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem
Komentarz usunięty przez autora
@SpalaczBenzyny: Co nie znaczy, że jedziesz wtedy źle lub niewłaściwie. Jak słucham audiobooka to też tak potrafię się wyłączyć.