Wpis z mikrobloga

Niepojętą rzeczą jest fakt, że w roku 2020 ludzie dalej rozmawiają przez telefon w trakcie prowadzenia samochodu, trzymając telefon w ręku! Do tego robią to w sposób jak na załączonym zdjęciu przez co nie dość, że tworzą zagrożenie w ruchu to jeszcze wyglądają jak idioci.
#motoryzacja #bekazpodludzi
urojony_uzurpator - Niepojętą rzeczą jest fakt, że w roku 2020 ludzie dalej rozmawiaj...

źródło: comment_1608627020TnozSo22paHaLk82Kxgz9y.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@urojony_uzurpator: Niekoniecznie, moja mama auto z 2010 i nie ma możliwości podłączenia telefonu, to nie jest standard od 10 lat.

Wciąż - jak jeździłam 15-letnią Almera to po prostu miałam telefon na stojaku, a jak z kimś rozmawiałam to na głośnomówiącym z telefonu. Nie trzeba jak debil trzymać telefonu w ręce
  • Odpowiedz
prowadzą samochód jedną ręką, rozpraszają swoją uwagę między prowadzenie a trzymanie telefonu. Nie bez powodu grozi za to mandat

@urojony_uzurpator
W takim razie czemu nie ma mandatu za wpiermandalanie żarcia za kierownicą czy palenie fajek?
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: za jedzenie podczas jazdy też jest mandat. Sama rozmowa z pasażerem czy przez zestaw nie musi być rozpraszająca, bo nie ma konieczności odrywania wzroku od drogi

Art. 63 p. 5. mówi - Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy.
  • Odpowiedz
Art. 63 p. 5. mówi - Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. @urojony_uzurpator tyczy się to transportu osób taxi, autobusy itp. tak mnie uczono na kursie.

A cały artykuł brzmi:
. Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego
  • Odpowiedz
pół kilometra i nie pamiętać właśnie przejechanej trasy, co się działo na skrzyżowaniu,

@SpalaczBenzyny: Co nie znaczy, że jedziesz wtedy źle lub niewłaściwie. Jak słucham audiobooka to też tak potrafię się wyłączyć.
  • Odpowiedz
@SpalaczBenzyny: Jak się dużo jeździ to pewne rzeczy robi się automatycznie, wręcz podświadomie. Trochę jak z wychodzeniem z domu i zamykaniem drzwi. Jak po jakimś czasie będziesz się zastanawiać, czy zamknąłeś drzwi to pewnie nie będziesz pamiętać.
  • Odpowiedz