Wpis z mikrobloga

Traktuje wykop Jako mój pamiętniczek, więc przychodzę z updatem mojego życia po roku...
Jest trochę lepiej. Udało mi się nieco schudnąć, zmieniłam pracę na lepszą, niebieski cały czas ten sam.
No ale przybył rok.... w grudniu skończę 30. Uderzę w tą magiczna ścianę.
To, ze nie będę miała dziecka jest praktycznie pewne. Po 1. Cukrzyca, więc hormony rozaalone po 2. Będę już po 30...
Niestety, jeżeli jakimś cudem będę miała dziecko, to nie będę już młoda mama, tylko grubo po 30. Nawet nie wiem czy nie bliżej 40...
Twarz jeszcze gorsza niż rok temu - leci w dół.
Mieszkania nadal brak. Będziemy może coś kupować w tym roku. Oczywiście pod warszawa jak robaki. Oglądaliśmy już w Wołominie, ale to jest tak brzydkie miasteczko, że nie wiem jak ktoś może płacić za możliwość mieszkania tam...
Sensu w życiu też brak: zapierdzielam codziennie 12-20, wiec w sumie tylko pracuje. Udało się pojechać we wrześniu na tydzień na wakacje w Grecji i w sumie tyle....
Żyć się odechciewa.

#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki #sciana #zycie #po30
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@Kanarynka: A nie lepiej zmienić region na zakup domu? Na dolnym ślasku co druga wioska wygląda ładnie, tak samo jest w Wielkopolsce.
  • Odpowiedz
@Kanarynka:

Oczywiście pod warszawa jak robaki.

Robakują to ludzie na Nowoczesnych Innowacyjnych Osiedlach Apartamentów Inwestycyjnych w samej Warszawie.
A Wołomin jest spoko, a często nawet ładny.
  • Odpowiedz
@K-S-: a na Opolszczyźnie to już w ogóle ładnie, tylko masz dwie nazwy miejscowości:)
@Kanarynka żona miała 37 jak się udało z naszą córą, wiec nie ma co jęczeć. Cukrzyca jest do ogarnięcia.
  • Odpowiedz
@Kanarynka ale gdzie tu są jakieś problemy? Teraz wiekszość kobiet rodzi po 30, nie ma w tym nic dziwnego. I powinnaś się cieszyć że stać cie żeby cokolwiek kupić, nawet na kredyt. Marnowanie pieniędzy na wynajem to jest dopiero robactwo. Nie masz w życiu żadnych problemów, niejeden chętnie by sie z toba zamienił.
  • Odpowiedz
@Kanarynka: niejeden dałby się pociąć za swoje mieszkanie GDZIEKOLWIEK. Tobie nie pasuje miasteczko. Ogólnie polecam doceniać co mamy, bo wiele osób by chciało się z nami zamienić. A reszta to detale, które zawsze mozna zmienić.
  • Odpowiedz
  • 468
@Kanarynka twoim problemem jest 'sprany łeb'. Nie umiesz się cieszyć tym co masz, padasz ofiarą konsumpcjonizmu popadając w depresję. Życzę Ci byś doszła do wniosku że potrzebna ci pomoc i wybrała się do psychologa, pogadać, wygadać się, dostać rady i je wdrażać by żyło się lepiej. Taka pomoc jest darmowa w tym kraju
  • Odpowiedz
Czegoś nie rozumiem... Opisujesz się jako ofiara wszystkiego. Zdrowia, urody, systemu, finansów i czego tam jeszcze. I przy tym wszystkim masz jeszcze faceta? Mam znajome bez żadnego z tych obciążeń. Atrakcyjne czterdziestki, usamodzielnione z dobrymi zawodami oraz zarobkami i one nie mogą nikogo znaleźć. Są już tak zdesperowane, że i Tinder im nie obcy. Gdybym nie był żonaty, to do jednej sam bym uderzył. Także weź dupę w troki i ciesz się
  • Odpowiedz
@Kanarynka: skupiasz się na tym, że kończysz 30 lat i traktujesz to jako koniec świata i brak możliwości na jakiekolwiek zmiany, a prawda jest taka, że dalej jesteś młoda i możesz sobie wszystko dobrze poukładać w zyciu. Uwierz mi, masa ludzi nie dorabia się mieszkań w wieku 25 lat.
  • Odpowiedz
@Kanarynka jesteś zwykła głupia baba jakich teraz jest dużo. Jest ci źle ale nic z tym nie robisz. 30 lat na dziecko? W dzisiejszych czasach to nie problem. Jesteś gruba? To schudnij. Nie jęcz jak księżniczka bo jeszcze chłopa stracisz.
  • Odpowiedz
@K-S-

Na dolnym ślasku co druga wioska wygląda ładnie, tak samo jest w Wielkopolsce.

Jak z robotą tam czy trzeba zdalnie robić?

@pikpoland @AVOIDME @czemuztak w jej wieku to już nie czas na zmiany, rozwijać trzeba było 15-20 lat temu to by miała miliardy a tak to trzeba robić to co jest. Chyba, że przebranżuje się na programistę to 50k na start ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz