Wpis z mikrobloga

• 5
Ja bym jeszcze dodał, że 23 i 32cm były jakieś większe/dłuższe. Dziś kupując 32cm pizze tak to końca nie wiadomo jak mała ona będzie.
  • Odpowiedz
@denazyfikacja: Najsmutniejsze, że obecnie w wielu przypadkach (knajpach) faktycznie tyle są warte te placki. Trudno o dobrą pizzę. Albo masz zupę na środku, albo przypalone boki, albo gumiaste ciasto i średniej jakości dodatki. G---o kręcone z półproduktów. Każdy sobie jednak krzyczy 3-5 dych za małą margheritę. J----i wyzyskiwacze, prywaciarze k---a, rekini biznesu od siedmiu boleści. Bo inflacja, bo prąd drogi, gaz... p---------e... Jednakże raz byłem we włoskiej knajpie i faktycznie
  • Odpowiedz
@Otius: @RaciczkaEntertainment tak, pizze to jakos najbardziej oberwaly w covidzie jesli chodzi o stosunek jakosci do ceny. Kolo mnie otworzyli jakos w 2021 pizzerie gdzie najtansza duza pizza kosztowaa juz wtedy 61zl. Nie jestem w stanie do dzis zrozumiec jak oni wymyslili te ceny
  • Odpowiedz
w 2012-14 zarabiało się 400 zł miesięcznie i szalało bezrobocie?

@StdPtr: 400zł to nie, ale bezrobocie jak najbardziej, 2013-14 to była w Polsce "górka" po kryzysie. Pamiętam bo w Toruniu mieliśmy wtedy w 12 miesięcy skok z 8,5% do 10,2% bezrobocia w mieście (a w powiecie dobijało do 20%).
  • Odpowiedz