Wpis z mikrobloga

Pamiętam tak z 2-3 lata temu w zimie wracałem z pracy do domu, zima, ciemno już po 17:00 i akurat padało tego popołudnia dużo śniegu. Jak już zjeżdżałem z trasy to był taki podjazd na skrzyżowanie i wjazd do miasta. Przy krawężniku zauważyłem samochód na awaryjnych, ślisko dość było, ale to śnieg a nie lód więc zwolniłem, a nuż trzeba by komuś pomóc (nie raz już pomagałem, holowalem kogoś czy pomagałem przepchać, żaden problem). Zwolniłem i jadę te 20km/h, powoli patrzę: klasycznie limuzyna BMW, biała, nówka sztuka, widzę że ktoś coś próbuje bo tylko koła się kręcą, ale jakoś tak kur się kręciły na pełnej, wcale nie jakby ktoś chciał delikatnie ruszyć czy zjechać trochę w tył i spróbować ruszyć z innej może mniej ubitej masy. W sumie dobra, może jakiś dres czy nowobogacki co nie ogarnia jeszcze. (Tak klasycznie stereotypowo, wiem) xD

Już się zatrzymuje prawie, ale w tym momencie z samochodu wysiada - klasycznie XD - tępa blond dzida ze wzrostem 155 na 20cm obcasach. Już wtedy ziarno zwątpienia zostało zasiane i zaczęło się to układać w całość... Ale to nic, zatrzymałem się, patrzę co ona robi - i teraz uwaga - a ona kur
łamie małe gałązki krzaków przy drodze i garść sypie POD PRZEDNIE koła. XD w tym momencie skisłem, parsknąłem i pojechałem. XD

Jak można do kur** nędzy nie wiedzieć czym się jedzie, czy to benzyna/diesel, przedni/tylny napęd itp. ¯_(ツ)_/¯ kto kur komuś takiemu daje prawo jazdy i samochód? To jest kpina. W dodatku pewnie duże BMW bo bezpieczny, no kur trzymają mnie. XD a później łajza nie umie zaparkować bo duże. Albo wycofać. Albo nie widzi nic przed maską... Skis totalny.

Dawajcie jakieś podobne opowieści jak coś widzieliście ciekawego.

#motoryzacja #samochody #babazakierownica #heheszki #bmw #glupota #zima #snieg
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niedzwiedzmin Nie powinno się odpowiadać na pasty, ale powiedz mi, jak auto jest dla kogoś narzędziem, to po uj wiedzieć jaki ma napęd albo pojemność? Z resztą, BMW przed wprowadzeniem obecnej serii 1 zrobiło badania, z których wynika, że 70% kierowców poprzedniej generacji nie ma pojęcia jaki ma napęd u siebie. A dużym autem ciężej się parkuje, nie wiem co w tym dziwnego. Diesel/benzyna- no tu już warto wiedzieć, żeby złego
  • Odpowiedz
@cwlmod Stosując twoją retorykę- jak się nie wie jaki dokładnie masz moment obrotowy przy 3200rpm albo moment dokręcenia świec to się jest debilem, takim należy prawko odebrać, ciekawe czy byś się kwalifikował ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz