Aktywne Wpisy

mirko_anonim +32
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

straszny_cham +627
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Komentarz usunięty przez autora
@VanQator: Nic nie jest oczywiste, także to. Jakoś nowotworu nie traktujemy jako niezależnej istoty, a przeciez mamy do czynienia z mutacją (a więc własną sekwencją dna). Zresztą na czym niby polega ta unikalność płodu, skoro to, co unikalne, jest bezpośrednio i deterministycznie wyznaczone przez jajko i plemnik? Z punktu widzenia nauki to proces fizyczny, chemiczny i biologiczny, jak
@VanQator: Jedno z drugiego nie musi wynikać.
@VanQator: P--------z pan, wykręcasz się operatorami logicznymi choć wiadomo o co ci chodzi.
@VanQator: Z tego co widzę, to stwierdziła, ze może być fałszywe. Czyli zapewne, jak rozumiem, można np. uznać za człowieka i nie przyznać pełni praw. Jest to jak najbardziej sensowne w tej dyskusji, więc nie wiem po co się d----------z.
zasugerował, że jednym z logiczniejszyxch momentów w którym można mówić o "osobie" jest ten tydzień ciąży w którym u płodu pojawia się aktywność mózgu charakterystyczna dla gatunku ludkziego.
A co do oosby w śpiączce, taka osoba ma za sobą bagaż przeszłości, wspomnień itp. nie można tego powiedzieć o np zarodku.