Wpis z mikrobloga

@defkor: To, albo ciemnota i zabobony, niewidzialni przyjaciele i gruszki na wierzbie? Mało was PiS w tyłek zrobił? Chyba każdego, kto na nich głosował. Plują wam w twarz, a wy, że deszcz pada xD
  • Odpowiedz
@xandra: To już kiedyś było. Jestem ateistą i nigdy nie byłem wyborcą PIS-u. Kiedyś głosowałem na PO, obecnie wstyd mi za to.

Jeżeli chodzi o bandę PIS-u to:

Są inteligentni - pan Jarosław musi być inteligentny. Ile osób osiągnęło to co on? Ile osób pomimo afer nadal utrzymywałoby się u władzy? Pan Kaczyński musi być bardzo inteligentnym człowiekiem, do władzy nie dochodzi dureń, a nawet jeżeli... to na pewno jej nie utrzyma
  • Odpowiedz
@xandra: Znam temat. No, ale czego się czepiamy konkretnie? Tego, że spółka ma korzenie komunistyczne? JEst mnóstwo firm, które powstały lub przetrwały komunę i nadal działają. Jakby mój dziadek miał firmę w latach 60 i by działała do dzisiaj, to mam z niej nie korzystać? Bo dziadek był komuchem? To tak myśląc każdy powinien zwrócić np. mieszkanie, które otrzymał za komuny, a każdy wykopek przeprosić, że się w takim wychowywał
  • Odpowiedz
@xandra: Przepraszam, nie chce bronić rządu PIS, ale przed PIS rządziło PO, rządziła też lewica. Nikt nie osądził pana Janiszewskiego, Jaruzelskiego itp. Dlaczego pijemy teraz do PIS? Reszta partii też miała swoje rządy.
  • Odpowiedz
@xandra: Tak przeczytałem. Panią Basię. Nie dziwi mnie to w zupełności.
Moja babcia pracowała całe życie w biurze, po upadku komuny sprzątała mieszkania bogatym ludziom.
Góra nigdy nie ponosi konsekwencji (prawie). Ilu milicjantów służyło nadal w policji? Ilu dokończyło karierę na dyżurce.
Do dzisiaj są sędziowie w sądach, którzy zaczynali za komuny. Teoretycznie państwa nie da się oczyścić, a na pewno nie góry. Pani Basi nie powinno tam być, nawet
  • Odpowiedz