Wpis z mikrobloga

@zuchtomek: zawsze jest skowyt jak jest przesuwana premiera takich tytułów. Ale czekaj, mówisz że "przesuwali" premierę, a kto wyznaczył pierwszy jej termin ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Też gracze, których oskarżasz o największe rozczarowanie polskiego gamedevu?
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Nie z branży gier, ale IT - wychodzimy z salki konferencyjnej po kilku godzinach, gdzie próbowaliśmy estymować jakieś nowe wymaganie od klienta. Generalnie nic trudnego, tylko po prostu dużo dupogodzin, wyszło nam ok. 5 tygodni pracy. Słysząc, że wyszliśmy, na korytarz wyskakuje prezes i z bananem na twarzy mówi:
- Panowie, ten ficzer też chce inny klient!
- No to fantastycznie, tylko musimy jeszcze z nimi...
- Nic nie
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: @MerytorycznieNiepoprawny: Ja nikogo nie oskarżam ja mam z ludzi bekę. Rozumiem obie strony, w CP jak i nextgena planuję i tak dopiero w przyszłym roku (choć teraz to wszyscy już tak gadają), jednak no ogólnie uważam, że na przedsprzedaże nie ma się co napalać.

Strzelili datą rok wcześniej i co uważacie, że projekt skończą co do dnia? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Moim zdaniem
  • Odpowiedz
zwracajcie i skończcie p-------ć bo rzygam tym marudzeniem na wszystko już

@zuchtomek: redzi po prostu zbierają należną im rzekę gówna, a ludzie na tagu sobie śmieszkują, jak masz problem to przecież możesz zwyczajnie zczarnolistować tag i wrócić do niego za miesiąc jak się uspokoi, nie widzę problemu.

@ack: klasyka gatunku...
- Jak to nie zdążycie? Przecież już marketing mailingi z datą
  • Odpowiedz
@zuchtomek: pełna zgoda, ja tylko odpowiedziałem, że oni sami sobie strzelili w stopę. Patrząc po urwanej nodze, to musiała być strzelba, bo ta gra to porażka pod względem gameplay'u. Gdyby zrobili film, albo przygodówkę, to wtedy byłby czil. Ale zapowiedzieli GTA RPG to teraz mają.

A że mówili, że to nie jest GTA, to teraz zauważyłem jak bardzo to nie ma w sobie logiki. xD W grze są auta, grasz
  • Odpowiedz
@TheRealMikz: Ale to Ty ze mną wchodzisz w dyskusje po tym jak wrzuciłem mema, ja się o to nie prosiłem i nie bronię Ci pisać pierdołów na ten temat, więc też proszę nie mów co mam czarnolistować sobie ;) Oglądam bugi, memy itd. no, ale Twoje podejście jak wielu innych mnie po prostu bawi, ale i też już nudzi ;)

@MerytorycznieNiepoprawny: Nie wypuszczali - źle. Wypuścili - też
  • Odpowiedz
@zuchtomek: No patrz, a Dying Light 2 i Vampire the Masquarade Bloodlines 2 też miały wyjść w Q1-Q2 tego roku i co? Powiedzieli, że muszą przełożyć premierę, nie podali konkretnego terminu przed i po ogłoszeniu, że przesuwają. I tak powinien CDP zrobić. Powiedzieć, że sorry ludzie, ale jesteśmy w lesie. Byłaby lipa? No byłaby, ale ludzie by zrozumieli. Ale jak przesuwasz grę 3 razy, aż wszyscy się z ciebie śmieją,
  • Odpowiedz
@MerytorycznieNiepoprawny: "Byłaby lipa? No byłaby, ale ludzie by zrozumieli."
No ja nawet jestem w stanie obecną sytuację zrozumieć, a ludzie nie - nie rozumieli by, zwłaszcza Polacy i zwłaszcza jeśli chodzi o polską produkcję. No, ale to tylko moja opinia :)
  • Odpowiedz