Wpis z mikrobloga

@czekoladazbablami: Nie moje, w komentarzu link do reddita, z ciekawości wszedłem zobaczyć z czym ludzie się borykają i czy rzeczywiście jest aż tak tragicznie z niektórymi rzeczami o których wypok informuje i przecieram oczy ze zdumienia ...
  • Odpowiedz
@Kamellot: Można jechać po redach ale akurat to jest LOD (poczytaj sobie na wikipedii). Chyba nie sądzisz, że w każdej odległości obiekty są w pełni renderowane włącznie z kierowcą itp.?

Oczywiście troll, który to wrzucił na reddita nie raczył wspomnieć, że to jest ogromny zoom tego fragmentu.
  • Odpowiedz
@baal80: Sorry ale nie ujmuje mnie ta odpowiedź, co to LOD wiem i ale kartonowy 2D model (i to jeden a nie kilka różnych żeby nie było efektu bliźniaka) który zmienia swoją perspektywę? To już lepiej nie generować żadnego LOD'a w takim przypadku niż robić coś takiego.
  • Odpowiedz
@Kamellot: Nie znam się aż tak bardzo - po prostu nie uważam, że akurat to jest warte aż takiej krytyki. Są o wiele ważniejsze rzeczy, które zostały spierprzone ;)
  • Odpowiedz
@szynall: oni właśnie taką technikę wykorzystują tylko nieudolnie. Nie ma blendowania między kolejnymi klatkami dla uzyskania płynnego i przyjemniejszego dla oka efektu, a także jest mało prerenderowanych kątów widzenia obiektu stąd skopana perspektywa. Mogli to jeszcze usprawnić dodając odpowiednie rozciąganie obrazu, ale o czym my mówimy..
  • Odpowiedz