Idris: Mimo tych wszystkich zgrzytów Enola Holmes wylądowała w mojej skali ocen dość wysoko – tak naprawdę, sięgając po ten tytuł, dostałam to, czego się spodziewałam: lekkie, przyjemne kino z dobrą obsadą, nad którym nie będę musiała szczególnie się wysilać intelektualnie. Jeśli zaś okaże się, że jest to wstęp do dalszych przygód przedsiębiorczej panny Holmes, to jestem pewna, że i z nimi się zapoznam (książki są bowiem już na liście zakupów). Zdecydowanie polecam na jakiś dłuższy, jesienny wieczór.
Jurkir: Enola Holmes to bardziej przygodowy film dla młodzieży niż kryminał. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to pozycja zrealizowana na bardzo wysokim poziomie. Gra aktorska, ujęcia, kostiumy po prostu cieszą oko i dają radość z seansu. Produkcji brakuje troszkę mięska w warstwie fabularnej, ale jest to umiejętnie niwelowane za sprawą ciekawych zabiegów filmowych. Chociaż w filmie nie brakuje oklepanych motywów, to ja z seansu jestem bardzo zadowolony i zachęcam, by dać Enoli szansę. Recenzja filmu Enola Holmes #film #filmy #filmnawieczor #ogladajzwykopem #netflix #nerdheim
Idris:
Mimo tych wszystkich zgrzytów Enola Holmes wylądowała w mojej skali ocen dość wysoko – tak naprawdę, sięgając po ten tytuł, dostałam to, czego się spodziewałam: lekkie, przyjemne kino z dobrą obsadą, nad którym nie będę musiała szczególnie się wysilać intelektualnie. Jeśli zaś okaże się, że jest to wstęp do dalszych przygód przedsiębiorczej panny Holmes, to jestem pewna, że i z nimi się zapoznam (książki są bowiem już na liście zakupów). Zdecydowanie polecam na jakiś dłuższy, jesienny wieczór.
Jurkir:
Enola Holmes to bardziej przygodowy film dla młodzieży niż kryminał. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to pozycja zrealizowana na bardzo wysokim poziomie. Gra aktorska, ujęcia, kostiumy po prostu cieszą oko i dają radość z seansu. Produkcji brakuje troszkę mięska w warstwie fabularnej, ale jest to umiejętnie niwelowane za sprawą ciekawych zabiegów filmowych. Chociaż w filmie nie brakuje oklepanych motywów, to ja z seansu jestem bardzo zadowolony i zachęcam, by dać Enoli szansę.
Recenzja filmu Enola Holmes
#film #filmy #filmnawieczor #ogladajzwykopem #netflix #nerdheim
źródło: comment_1607619870GVF8KAEhxLFGroLAtqifLt.jpg
Pobierz