Wpis z mikrobloga

https://nerdheim.pl/post/recenzja-gry-hades/

Hades jest mistrzowsko wykonaną grą, dopracowaną do najdrobniejszego szczegółu i chwyta za serducho – te zaś naprzemiennie zamiera od emocji wywoływanych przez postacie i historię albo dudni od adrenaliny pompowanej energiczną rozgrywką. Cały czas pozostaje przy tym ucztą dla zmysłów. Pokochałem ten tytuł za to wszystko oraz za liczne detale, inteligentny humor i generalny urok całości produkcji, pozostawiający mnie po każdej partii z szerokim uśmiechem. Mimo skromnego pochodzenia to kandydat do gry roku, albo chociaż indie roku. A z pewnością tytuł, o którym będzie się wspominać jeszcze latami.
Recenzja gry Hades
#gry #pcmasterrace #nintendoswitch #grajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_16076084155DQdPLrcZoTnwIX5FVSPOf.jpg
  • 3
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Nerdheim: kusisz żebym przysiadł w święta i wreszcie przeszedł? Ech, gierkę kupiłem w early, mając na uwadze że wyszła ze studia które zrobiło takie hit jak Bastion i Transistor, gra sie miodnie, ale poziom trudności jest dla mojego casuala nieźle wykręcony, pewne @Exxan bedsie miał inne zdanie ;)
@m_silvus: też jestem casual, ale sama gra polega właśnie na umieraniu i przybierania na siłę dzięki tym zgonom. Początek jest trudny, ale płynnie pokonujesz kolejne etapy z biegiem czasu. Wszystko jest takie naturalne.
@m_silvus: jako straszny casual mogę tylko powiedzieć, że z czasem gra się stanie aż za łatwa. Mam 72 podejścia za sobą, a w 6 ostatnich za każdym razem zabiłem finałowego bossa