Wpis z mikrobloga

@krzych_u: 10 000 elementów ale będą miały pod array tak więc tak czy siak sporo.Ogólnie z tego co pamiętam to insertu powinno się wykonać jeden duży tylko później znowu to mielić w pętli też bez sensu.Chyba zrobię procedure żeby nie tworzyć tych IdObjectsArray tylko w niej pętle i inserta który się wykona n razy zależnie od ilości elementów
  • Odpowiedz
  • 0
@IJarzi robię foreach i tworzę string z values I potem wstawiam do query.A co sądzisz o procedurze która za parametr n przyjmie ilość elementów i tyle razy wykona inserta w while
W opcji z procedurę unikam tworzenia obiektow żeby wygenerować id które będą takie same.Wiec bez sensu tworzy n obiektów
  • Odpowiedz
@IJarzi: no to też query buduje. https://pastebin.com/syq6daua.Nie generuje Id w kodzie.Tylko dodaje obiekt to tabeli powiedzmy Twórca a ta jest powiązana kluczem obcym z powiedzmy Książki Id twórcy==IdKsiązki.Jak dodaje przez API jako admin to będę mieć 1000 elementów czyli muszę dodać admina do Twórców tyle razy a potem Książki.Wiem z-----e ale nie mogę tego zmienić

Tylko że values to będzie 10 000 takich samych elementów.I specjalnie bym musiał tworzyć tyle
  • Odpowiedz
@smalczyk1: w takim razie bym robił insert i zwracał id i tyle. Tutaj będzie wiele do wielu więc jeszcze jedna tabela by się przydała. I ew. procedura do insertowania Twórców Książek. Czy jakiś ORM wchodzi w grę?
  • Odpowiedz
@IJarzi: Może źle się wyraziłem nie Twórca tylko kto dodał. TwórcaID jest unikalny i równe KsiązkaID które jest PK dla tabeli książka.Relacja jeden do jeden.Co rozumiesz przez " w takim razie bym robił insert i zwracał id " w pętli czy w procedurze sql z while?Jak dla mnie to jest z-----e bo Książka powinna mieć dodatkową kolumne TwórcaID i połączona właśnie jeden do wielu a PK tabeli Książki powinien być
  • Odpowiedz