Wpis z mikrobloga

Pytanie dla tych którzy chwalą się swoimi % dlaczego nie pokazujecie jakim kapitalem gracie?
#gielda
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ciągle nie - jak kupujesz za miliony to twoje transakcje zaczynają mocno wpływać na kurs akcji, które kupujesz. Jakbys chciał kupić jakieś akcje z niską kapitalizacją za milion, to bardzo mocno wplyniesz na ich kurs.

@be_happy: ok, to jest słuszna uwaga, ale mi chodziło bardziej o podejście, które wpływa bezpośrednio na ciebie i twoją psychikę, a nie na kurs.
  • Odpowiedz
@dcom: Również uszanowanko. Była taka sytuacja. Z 3 razy publikowałam wyniki. Nawet chyba jedne zostały więc można wyszukać. ;-) Teraz jak już coś publikuje to tylko na discordzie i też procentowo lub cenowo. A jeśli chodzi o sumy to dla każdego coś innego będzie tymi drobnymi. :-)
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Z mojego punktu widzenia, czysty procentowy wynik długookresowy jest jedynym wskaźnikiem sukcesu podejścia inwestora. Aspekty psychologiczne i to, jakie emocje nim targają są ogromną częścią gry giełdowej i spekulacji, owszem. Problem z nimi jest taki, że nie jesteś ich w stanie ustandaryzować i w każdym przypadku, dla każdego człowieka będą inne, więc nie powinny mieć żadnego wpływu na ocenę porównawczą.

Gość widzi spółkę, która ma potencjał i wchodzi odpowiednio
  • Odpowiedz