Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +1092

Czarny_Wilk +156
#kiszak
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.
Cześć, z tej strony autor recenzji Silent Hill f na GRYOnLine.pl. Kiszak w swojej opinii o grze (https://www.youtube.com/watch?v=4XFJEEo4suM) zarzuca wszystkim autorom recenzji z wysokimi ocenami nierzetelność i kłamstwa – poniekąd więc i mojej. Porozmawiajmy zatem o rzetelności i merytoryczności jego własnego materiału.
Rzetelna i wartościowa opinia o grze czy recenzja zakładają osadzenie w kontekście, merytoryczne przygotowanie i brak tendencyjności. Kiszak w swoim materiale nie spełnia żadnego z tych założeń.

#pomocy #siecikomputerowe #xiaomi #router #pytaniedoeksperta
źródło: comment_1606554802YjTngIB6UP6hYIvxY2iQMa.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@andromenda: do tego drugiego routera podłącz się do któregoś z jego gniazdek LAN i powinno być ok. Albo w ustawieniach szukaj możliwości wyłączenia NATa
źródło: comment_16065570437E8OJzMvzjGPg2G3xgPQyJ.jpg
Pobierz"LAN and WAN can't have the same network segment"
@andromenda: z tego właśnie wynika, że ci się dwie strony tego routera gryzą. Gdzie na xiaomi ustawiasz ten adres 192.168.1.3 i gdzie wpinasz przewód prowadzący od Dasana?
źródło: comment_1606557878p70aJtoxGW6AnfWTI48P2r.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1606558424C27oQAojN2fiu2jU6ePs85.jpg
Pobierz1. Ustawiasz WAN IP (IP address) na 192.168.1.3, brama 192.168.1.1, maska 255.255.255.0. LAN IP na np 192.168.5.1 + odpalasz DHCP z tej samej sieci. Będzie działać tylko masz 2 x NAT i urządzenia z różnych routerów będą w różnych sieciach. WAN port podłączasz do Dasana.
2. Trzeba w ustawieniach rutera odszukać bridge mode / access point mode. Podsyłam Ci jak to u mnie wyglada na TP-Link.
źródło: comment_1606559551D81Oi9cqIChrPnoJh8Q7nN.jpg
Pobierz2. Przy pierwszym uruchomieniu mam AP mode ale to jest wired repeater, ale nie mogłem wejść do konfiguracji l, może dlatego że miałem do wan wpięte wtedy