Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

LZBNZ +63
#pracbaza #praca #januszebiznesu
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM
NO JAK MNIE NERWICA BIERZE NA TYCH CODZIENNYCH PODAWACZY RĘKI
Przychodzę do biura, wszyscy siadają jest git, nikt nikomu nie podaje ręki, bo rzucenie „cześć” lub „dzień dobry” na ogół całości wystarczy no i git. Siadam, zaczynam skupiać się na pracy, mija pół godziny, biorę sobie jakąś kanapkę w rękę i sobie przy okazji podjadam. A TU PRZYCHODZI TAKI K---A JEDEN Z DRUGIM

#pomocy #siecikomputerowe #xiaomi #router #pytaniedoeksperta
źródło: comment_1606554802YjTngIB6UP6hYIvxY2iQMa.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@andromenda: do tego drugiego routera podłącz się do któregoś z jego gniazdek LAN i powinno być ok. Albo w ustawieniach szukaj możliwości wyłączenia NATa
źródło: comment_16065570437E8OJzMvzjGPg2G3xgPQyJ.jpg
Pobierz"LAN and WAN can't have the same network segment"
@andromenda: z tego właśnie wynika, że ci się dwie strony tego routera gryzą. Gdzie na xiaomi ustawiasz ten adres 192.168.1.3 i gdzie wpinasz przewód prowadzący od Dasana?
źródło: comment_1606557878p70aJtoxGW6AnfWTI48P2r.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1606558424C27oQAojN2fiu2jU6ePs85.jpg
Pobierz1. Ustawiasz WAN IP (IP address) na 192.168.1.3, brama 192.168.1.1, maska 255.255.255.0. LAN IP na np 192.168.5.1 + odpalasz DHCP z tej samej sieci. Będzie działać tylko masz 2 x NAT i urządzenia z różnych routerów będą w różnych sieciach. WAN port podłączasz do Dasana.
2. Trzeba w ustawieniach rutera odszukać bridge mode / access point mode. Podsyłam Ci jak to u mnie wyglada na TP-Link.
źródło: comment_1606559551D81Oi9cqIChrPnoJh8Q7nN.jpg
Pobierz2. Przy pierwszym uruchomieniu mam AP mode ale to jest wired repeater, ale nie mogłem wejść do konfiguracji l, może dlatego że miałem do wan wpięte wtedy