Aktywne Wpisy

cirilla1989 +727
Może to dziwne/śmieszne a może nie. 80% klientami kwiaciarni przy cmentarzach są panowie którzy stracili zony/partnerki i kultywują ich pamięć przychodzac nawet 2x w tygodniu zapalić znicza czy kładąc kwiatka. To tak z moich obserwacji z pracy. Smutna prawda o kobietach trochę.
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura
#praca #pracbaza #pamiec #niebieskiepaski #kultura

SzubiDubiDu +140
źródło: american visit poland
Pobierz

#cultowe (327/1000) <- zaległe z wczoraj
Budka Suflera - Jest Taki Samotny Dom z płyty Cień Wielkiej Góry (1975)
W późnych latach 90 funkcjonowało coś takiego jak Świat Książki i ich "klub", gdzie raz na jakiś czas trzeba było obligatoryjnie coś tam zamówić za określoną kwotę, bo inaczej to coś tam (drożej potem było, albo jakoś tak). No i moja mama oprócz książek czasem jakiegoś CDka zamówiła, z lat jej młodości. I tak poznałem jako gówniak tę płytę - pamiętam że byłem zaskoczony że to aż tak hardrockowe, a niektóre riffy przypominają Iommiego z Black Sabbath :)
Btw - istnieje też nowsza wersja tego singla (bodajże z lat 80) - z Urszulą na chórkach, takim bardziej rozdmuchanym aranżem i strasznie plastikową perkusją. Chyba jest nawet bardziej znana, a mi lepiej ta surowa pasuje :)
-------
#cultowe - tag do śledzenia lub czarnolistowania przez tych którzy followują moją osobę z innych powodów niż muzyka.
Przez tysiąc dni postuję rzeczy których słuchałem przez ostatnie 20 lat (jeden numer dziennie, od 01/01/2020 do 26/09/2022). Szerokopojęty rock, metal, punk i pochodne. Niektóre były hiciorami, innych wolałem sobie nigdy nie przypomnieć. Kolejność wstępnej listy zrandomizowałem i nie jest mi znana. Odkrywam dzień po dniu.