Aktywne Wpisy

annlupin +21
Cześć. Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny, z którą mógłby rozwijać się intelektualnie, ćwiczyć pamięć, myśleć, zadawać sobie pytania. Który jest fanatykiem myślenia, którego sensem życia jest ćwiczenie umysłu, myślenie, rozwój, nauka. Na pewno bardzo by mnie to cieszyło, gdybym widziała, że jest taka osoba, która też szuka takiej osoby drugiej - do ćwiczeń, do wspólnej korelacji. Wiadomo, rozwój jest czymś najfajniejszym, samemu jest trochę żmudnym ćwiczeniem, a z kimś z kim się

annlupin +19
że tak zapytam nieśmiało jakie muzyczki do wina najlepiej
źródło: annlupin0098890
Pobierz

Zasługa kapitalizmu, oczywiste ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_1605858611m2GZTbuLkTNBIPq9gvassF.jpg
Pobierz@jerekp: To jest wbrew pozorom poważny problem bo ludzie w badaniach stwierdzają że bieda na świecie stale rośnie. Tworzą potem swój światopogląd na podstawie kłamstw.
Tak, przyszedł pan kapitalis i wyciągnął do nich rękę. Przecież brak dostępu do czystej wody to nie jest wina kapitalisu, tworzenie warunków które uniemożliwiają uzyskanie dobrej edukacji, kreowanie nierówności to też nie jego guilty pleasure.
Nie jestem komunistą, musiałbyś zapytać komunistę co o tym sądzi.
Cześć,
Ja nie krytykuje kapitalizmu per se, tylko zwracam uwagę na jego wady i idiotyczność próby sugerowania w memie, że wyjście z biedy zawdzięczamy kapitalizmowi.
@Dudleuss: tak jak każdy inny ustrój społeczno-gospodarczy