Wpis z mikrobloga

Jesteś chłopie szalony, by jeść surowe mięso mielone ze sklepu. Bakterie w wołowinie znajdują się na zewnątrz mięsa, dlatego np. steki po przypieczeniu z zewnątrz są całkowicie bezpieczne jedzone krwiste, bo zostały „wysterylizowane” z zewnątrz. Po zmieleniu mięsa bakterie są dosłownie w całym mięsie i namnażają się jak szalone, dlatego tatara zawsze przygotowuje się na świeżo, zaraz przed podaniem. Igrasz z losem i tak, wiem, usłyszę, że jadłeś sto razy i żyjesz,
@Karol1337: myślę że człowiek #!$%@?ący surowe wątroby jak chipsy jest uodporniony ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@Merdarion_PL: Z kolei ja myślę, że zagrożenie mikrobiologiczne jest wyolbrzymione. Raz, że produkty mięsne są z reguły mało skażone bakteriami, dwa, że człekokształtne jadły mięso więcej jak milion lat przed rozpowszechnieniem się ognia. Stąd też odczyn żołądkowy na tym samym poziomie co padlinożercy.
Raz, że produkty mięsne są z reguły mało skażone bakteriami, dwa, że człekokształtne jadły mięso więcej jak milion lat przed rozpowszechnieniem się ognia. Stąd też odczyn żołądkowy na tym samym poziomie co padlinożercy.


@anonymous_derp: serio myślisz, że człekokształtne mają taką samą florę żołądkową jak milion lat temu? Toż rozkład nietolerancji na laktozę jest wynikiem znacznie nowszych procesów.