Wpis z mikrobloga

• 1
@Morguliusz tak, to jest idiotyczny sposób i tłumaczenie, że kolega powiedział, że robiąc dym na Twitterze najszybciej uzyska pomoc jest śmieszne - nie od dziś wiadomo, ze obsługa social media takich firm jak Microsoft czy Sony zajmują się działy marketingu, które jedyne co mogą zrobić to przesłać notkę dla obsługi klienta lub przekierować do niej, bo to nie ich robota lub agencje PR, które jeszcze mniej mogą. Bronienie go w tej
  • Odpowiedz
@Pattysiek: bez sensu życzyć mu kar z takiego powodu że zrobił sobie bekę i jego nagranie wyjątkowo dobrze się rozeszło. W interesie M$ jest jak najłagodniejsze zakończenie afery bo jakie inne wyjście mają, zbankrutować żartownisia? Między młotem a kowadłem Klawiatur bardzo pomógł i uratował sytuację
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Może wielkim ekspertem nie jestem, ale w tej konsoli nie miało co się zjarać - powodując aż taki dym:D

@Thorrand: Skoro nie jesteś ekspertem to na czym bazujesz mówiąc "nie miało co się zjarać powodując aż taki dym"? Przecież w takiej konsoli jest pewnie tak dużo kondensatorów, że można by było nimi tworzyć dym sceniczny na koncertach Rammstainu.
  • Odpowiedz
W ogóle zauważyłem dziwną tendencję. Ludzie pod materiałami o tej sprawie broniąc Arka wklejają filmik na którym ktoś przeciąża stare i przepracowane kondensatory elektrolityczne nieventowane starego typu i dopisują tylko "hehe że niby nie może się tak dymić??? no to popatrzcie haha". Z tego co oglądałem wszystkie materiały z realnego teardownu XSX (https://youtu.be/9MsxnHTHWMA) to nowe Xboksy nie zostały wyposażone w takie najzwyklejsze kondensatory elektrolityczne, tylko wydaje mi się że w ceramiczne/tantalowe/polimerowe.
  • Odpowiedz
oczywiście nie można odrzucić także tego, że jest to problem samej konsoli. Ale tak już wspominałem, musiałby to być poważny problem, dotyczący najpewniej całej partii konsol.
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: ja bym spokojnie teraz skontaktowal sie z Arkiem i to cale polskie robactwo, ktore zyczylo mu pozwu podac do sadu za pomowienia/znieslawienia i za cokolwiek idzie. Moze by sie podludzie nauczyli myslec przed komentowaniem czegokolwiek :)
  • Odpowiedz
  • 1
@Thorrand po części się z Tobą zgadzam. Poszedł hejt od ludzi, a to jest bądź sport narodowy - niszczyć kogoś.

Natomiast nie zgadzam się z Tobą w tym że chłopak nic nie udowodnił. Jak mial to zrobić? Od tego są serwisanci, którzy konsole prowinni oglądać już w piątek, a w czwartek odebrać ja powinien kurier.
Nie spieszyło im się, nie do końca też wiem co na tym miałby zyskać sam Arek.

No i kluczowa
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: gdyby instalacja była problemem to nie oznacza to tego, że od razu musiałoby z niej dymić. Może po prostu podaeax zły prąd/niestabilny/mieć skoki napięcia lub brak uziemienia i już możesz mieć przy przepięciu uszkodzenie sprzętu podłączonego do gniazdka.
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: a co do note'ow to tam było wiadomo o co chodzi i problem był na etapie konstrukcyjnym. Zrozum też, że elektronika w telefonie wygląda inaczej niż w urządzeniu typu konsola i zachodzą tam nieco inne zjawiska, więc moim zdaniem porównanie mało trafione.
  • Odpowiedz