Aktywne Wpisy

simsakPL +123
Mirki, moja rozowa w naszym mieszkaniu chce powiesic taka naklejke (zdjecie pogladowe zebyscie wiedzieli o co chodzi). Dla mnie to jest wies, żenada i rak w c--j XD. Powiedziala ze i tak powiesi jak bede w pracy, na co ja odpowiedzialem ze jak to zrobi to moze sie pakowac. Co mysliscie o takim gownie ? #zwiazki #architektura #wnetrza
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-07 131848
Pobierz
#pracait #programowanie #programista15k #it #sztucznainteligencja
IT się zmieni. Szybko. Nie tylko ai, ale też chmura, bd, bi itd. Zmienią się wymagania, podejście, potrzeba bycia miłym itd. Czy Waszym zdaniem programiści robiący cokolwiek poza AI, mają tego świadomość? Moj piątkowy test u klienta. Pytałem o zmiany jakie nadchodzą, narzędzia, wpływ na rynek pracy itd. Wynik 0/5. Nikt nie wiedział nic.
IT się zmieni. Szybko. Nie tylko ai, ale też chmura, bd, bi itd. Zmienią się wymagania, podejście, potrzeba bycia miłym itd. Czy Waszym zdaniem programiści robiący cokolwiek poza AI, mają tego świadomość? Moj piątkowy test u klienta. Pytałem o zmiany jakie nadchodzą, narzędzia, wpływ na rynek pracy itd. Wynik 0/5. Nikt nie wiedział nic.
Czy Waszym zdaniem typowy dev, spoza AI, domyśla się katastrofy przed nami? Layoffach np 20% ludzi?
- Tak 17.6% (65)
- Nie 30.8% (114)
- Nie zależy mu, o 20 lat umiał jave i był Bogiem 37.6% (139)
- Jest przerażony 14.1% (52)

Opakowanie jest naprawdę cieniutkie (kawałek dłoni dla skali)!
Pierwsze wrażenia:
- ekran ma naprawdę dobre kąty, przyjemne kolory
- zdjęcia nocne ok, imponujące ale nie spodziewajcie się, że będzie to dobrze wyglądać na czymś większym niż ekran smartfona. Jednak fizyki nie oszukamy. Ale i tak czasami jest aż niewiarygodnie jasno.
- szybkość systemu wzorowa
- kształt telefonu bardzo ładny (gdyby nie notch to prawie ideał)
- niestety brak slotu na karty sd zmusił mnie do wzięcia wersji 128gb. Zobaczymy na jak długo starczy.
- strasznie irytuje mnie brak czytnika linii papilarnych. W sklepie z maseczką faceID nie działa i muszę wpisywać pin.
- głośnik przyzwoicie gra chociaż po tym co słyszałem po opiniach spodziewałem się chyba czegoś więcej. Ale jest dobrze, i nie słyszałem chyba lepiej grających głośników w smartfonie.
- 5g nie mam jak spróbować bo jestem w Berlinie ale włożyłem tam mój nr z Play. Potem zmienię na Vodafone i poczytam o tym gdzie jest jakiś nadajnik 5g tutaj
- gest kopiowania i wklejania to jakaś pomyłka
- system jest bardzo płynny, spójny i śliczny.
- ustawienie wszystkiego trochę mi zajęło ale jest już fajnie :)
Jak macie jakieś pytania, to walcie śmiało.
Mogę porównać cokolwiek do Galaxy S9, iPhone 8 lub tanie Xiaomi :D
#android #ios #iphone #smartfon #iphone12
źródło: comment_1604784373oqoI58ExmPyKbwIK2dbIcM.jpg
Pobierz@MatthewDuchovny: inb4 „porównuj do najnowszych flagowców, a nie jakiegoś starego S9” XD
niech służy. Daj znać za jakiś czas jak bateria
Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie jest super miarodajne ale pozwala porównać jak każdy system się starzeje.
@ciemna_strona_mocy: Zaznaczanie jest normalne ale po tym jak zaznaczyć możesz zsunąć razem trzy palce jako "kopiuj" i potem rozsunąć trzy palce jako wklej. U mnie nie działa ale może dlatego,
U mnie to nie jest problem bo mam ładowarkę od iPada z USB-C i Macbooka ale jak ktoś miał wcześniej tylko iPhone to musi kupić inną ładowarkę albo przejściówkę (albo użyć kabel od starego iPhone'a jak jeszcze się nie zniszczył)
źródło: comment_1604833345TAgLdtnxfGK3rpp34gNPod.jpg
PobierzI nie lubię za bardzo trzymać rzeczy w chmurze. Ale dzięki za przypomnienie o ciekawej opcji
Ale zobacz na ten filmik https://youtu.be/FY7DtKMBxBw
Apple powinno iść siedzieć za to!