Wpis z mikrobloga

Po ponad 2.5 roku z Androidem wracam do iOS.
Opakowanie jest naprawdę cieniutkie (kawałek dłoni dla skali)!

Pierwsze wrażenia:

- ekran ma naprawdę dobre kąty, przyjemne kolory
- zdjęcia nocne ok, imponujące ale nie spodziewajcie się, że będzie to dobrze wyglądać na czymś większym niż ekran smartfona. Jednak fizyki nie oszukamy. Ale i tak czasami jest aż niewiarygodnie jasno.
- szybkość systemu wzorowa
- kształt telefonu bardzo ładny (gdyby nie notch to prawie ideał)
- niestety brak slotu na karty sd zmusił mnie do wzięcia wersji 128gb. Zobaczymy na jak długo starczy.
- strasznie irytuje mnie brak czytnika linii papilarnych. W sklepie z maseczką faceID nie działa i muszę wpisywać pin.
- głośnik przyzwoicie gra chociaż po tym co słyszałem po opiniach spodziewałem się chyba czegoś więcej. Ale jest dobrze, i nie słyszałem chyba lepiej grających głośników w smartfonie.
- 5g nie mam jak spróbować bo jestem w Berlinie ale włożyłem tam mój nr z Play. Potem zmienię na Vodafone i poczytam o tym gdzie jest jakiś nadajnik 5g tutaj
- gest kopiowania i wklejania to jakaś pomyłka
- system jest bardzo płynny, spójny i śliczny.
- ustawienie wszystkiego trochę mi zajęło ale jest już fajnie :)

Jak macie jakieś pytania, to walcie śmiało.
Mogę porównać cokolwiek do Galaxy S9, iPhone 8 lub tanie Xiaomi :D

#android #ios #iphone #smartfon #iphone12
MatthewDuchovny - Po ponad 2.5 roku z Androidem wracam do iOS. 
Opakowanie jest napr...

źródło: comment_1604784373oqoI58ExmPyKbwIK2dbIcM.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nie_znany: jak przesiadałem się z iPhone 6 na S9 to też tak porównywałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że to nie jest super miarodajne ale pozwala porównać jak każdy system się starzeje.

@ciemna_strona_mocy: Zaznaczanie jest normalne ale po tym jak zaznaczyć możesz zsunąć razem trzy palce jako "kopiuj" i potem rozsunąć trzy palce jako wklej. U mnie nie działa ale może dlatego,
  • Odpowiedz
@Maneharno: to jest lighting wejście czyli na wszystkich iPhone będzie działać. Inną sprawą, że z drugiej strony kabla jest usb-C.
U mnie to nie jest problem bo mam ładowarkę od iPada z USB-C i Macbooka ale jak ktoś miał wcześniej tylko iPhone to musi kupić inną ładowarkę albo przejściówkę (albo użyć kabel od starego iPhone'a jak jeszcze się nie zniszczył)
  • Odpowiedz