Wpis z mikrobloga

#mojeraycastingowezabawy #programowanie #programowanie15k #gamedev #amiga Czołem, bawię się ostatnio w Racycasting, dziś zamieniełem metodę cieniowania z Depth Shading (czyli opartą tylko na odległości) na mixie tej techniki z techniką cieniowania zależną od kierunku w która zwrócona jest ściana.. póki co niewiele się dzieje, ale mam kilka ciekawych pomysłów które chciałem sprawdzić.. porównanie obu metod na poczatku filmiku

inna sprawa, okno po prawej stronie to docelowa rzecz (640x512) okno po prawej służy mi do wizualizacji tego co robię żeby nie robić w ciemno (też 640x512).. wiec docelowo bedzie wyłączone. a całość robię w WinApi i używam ichniejszych funkcji do rysowania.. czy wg Was obecny fps ok. 140 to duzo czy malo na tyle co widać? Bardzo dużo zżera narysowanie 320 linii po prawej stronie ok 200 fps.

ps. taguje #amiga bo może jak bede miał karte V1200 to spróbuje przeportować to tam z czystej ciekawości :)
ZawzietyRobaczek - #mojeraycastingowezabawy #programowanie #programowanie15k #gamedev...
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach