Wpis z mikrobloga

Związku do tego znaleziska

https://www.wykop.pl/link/5754993

Mam Dacie Logan mcv kombi z 2016 roku kupiona w salonie z silnikiem 0.9 TCI o mocy 90 KM z turbiną.

Miałem wiele zastrzeżeń do tego modelu samochodu wynikających z uprzedzeń do marki. Lecz szukałem samochodu do 50 tyś zł którym można będzie pojeździć bez większych wydatków iż poprzednie auta to była jedna wielka skarbona ( nie znam się i nie mam szczęścia do samochodów )

Wydatki które poniosłem związku z urzydkowaniem samochodu były serwisy co 20 tys km plus raz wymiana klocków z przodu. Przebieg aktualnie mam ok 80 tys km i dosłownie nic się nie dzieje . Oczywiście komfort jazdy i wszechobecne plastiki dają wymierne przyjemność z jazdy lecz w naszym przypadku i dość intensywnym użytkowaniu samochodu koszty exploatacji są niewielkie. Plus jest pewność że rano odpali i można jechać śmiało kilkaset km.

Reasumując dacia jest dla osób niewymagających wielkiego komfortu i wyciszenia w kabinie , dające wymierne korzyści z prowadzenia auta . Za to daje niezawodność w przemieszczaniu się plus niskie koszty exploatacji no i plusem jest spalanie u nas w trybie mieszanym wynosi ok 7l na 100 km .

Jeżeli macie jakieś pytania z chęcią odpowiem wam w komentarzu.

#dacia #motoryzacja #samochody
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wykop24h: ale to wie raczej każdy, że Dacia to idealne samochody dla osób, które poza czterema kołami i kierownicą nic innego nie oczekują od auta. Ja to szanuje, bo znaleźli idealnie swój target. Swoją drogą te auta nie są aż takie złe, dla nie wymagających wręcz idealne. Zalewasz, wsiadasz i jedziesz.
  • Odpowiedz
@Wykop24h Użytkowanie, nie urzydkowanie, na miłość boską. A co do treści wpisu to się zgadzam. Co do pytań- jak się jeździ takim małym trzycylindrowcem z turbo w porównaniu do np. wolnossącego 1.4 o podobnej mocy (85-100 koni) pod względem dynamiki, mógłbyś określić czy nie masz zbytnio porównania?
  • Odpowiedz
@bmj14741 Znaczy wiesz, ja czasem jeżdżę trójcylindrowcem, ale wolnossącym japońcem (Suzuki Celerio, 1.0 68 koni), to fajnie się wkręca na obroty, ale poniżej 3k rpm nic się nie dzieje. Co do kultury, z zewnątrz słychać mocno, że 3 gary, w środku nie.
  • Odpowiedz
  • 1
@ZlodziejBilonownic dzięki za poprawę , jeździ się o niebo lepiej niż wolnossącym - gdy turbo wkręca się na poziomie 2.5 tys obrotów więc nawet można wyprzedzić dość dynamicznie zważając na fakt iż dacia waży jedynie ok 1200/1300 kg
  • Odpowiedz
@wxx71: nowy duster wcale nie jest już taki biedny i tandetny. Powiedział bym, że w innych markach trzeba dorzucić przynajmniej 15% ceny żeby mieć to samo do w Daćce. A co do niewymagających to trochę sie nie zgodzę. Ja miałem bardzo duże wymagania patrząc na auta do 60tys czyli ma jeździć a jak się psuje to nie mój problem bo jest gwarancja.
  • Odpowiedz
@Wykop24h: Też uważam że bardzo dobrze że jest taka tania marka - dająca samochody bez miliarda bajerów, dotykowych tabletów 20", masażerów małego palca stopy itp. Większości kierowcom wystarczy silnik "byle się odpychał, względnie mało palił i się nie psuł", klima i el. szyby. Sam bym nie kupił bo mam uraz (widziałem przerdzewiałe 5letnie Dustery z pierwszego wypustu - fakt, poprawili je potem, ale niesmak pozostał #pdk ) no
  • Odpowiedz
  • 0
@sztefen_muller pewnie że jest sensowny lecz musisz i sensownie zapłacić. Jeżeli ktoś jeździ samochodem mało np 2/3 tys km w ciągu roku to jak najbardziej lecz jak my np 20/25 tys km w roku to już nie ma sensu gdyż exploatacja w samochodach używanych wyższej klasy jest droga.
  • Odpowiedz