Chad niemiecki przedsiębiorca: jak zapłacę pracownikom więcej to będzie ich stać na więcej, dzięki czemu popyt wewnętrzny w kraju wzrośnie, na czym długoterminowo zyska moja firma
Virgin polski przedsiębiorca: jak nie zapłacę ukraińcom za nadgodziny to będę mógł wziąć w leasing Audi A8 a nie A6
@loxapine: bardzo lubię uświadamiać życiowych frustratów, że dyskusje na tematy naukowe to nie jest miejsce do rekompensowania sobie swoich życiowych porażek, bo nauka jest od opisu rzeczywistości, a nie od uśmierzania przegrywom życia. Nic ich tak nie przeraża i nie frustruje, jak to, że obiektywnie są śmieciami.
PS. Lepiej usuń te groźby i stul mordę, bo w najlepszym razie może ci spaść zaraz konto.
@bh933901: tyle, że te twoje argumenty nie przekładają się w żadnym stopniu na rzeczywistość i nie są zgodne z tym jak to wygląda w praktyce, może w niektórych przypadkach tak jest - ale w większości przedsiebiorca tnie koszty na wszystkim, na produkcji, maszynach, ludziach - byle najwięcej dla siebie sie nachapać, a inwestował to on co najwyzej pieniędzmi ze spadku.
PS. nie ma tutaj żadnych gróźb, bo nie napisałem nic
Virgin polski przedsiębiorca: jak nie zapłacę ukraińcom za nadgodziny to będę mógł wziąć w leasing Audi A8 a nie A6
#antykapitalizm #polska #gospodarka #ekonomia
PS. Lepiej usuń te groźby i stul mordę, bo w najlepszym razie może ci spaść zaraz konto.
PS. nie ma tutaj żadnych gróźb, bo nie napisałem nic