Aktywne Wpisy
Ostatnio byłem na randce z #tinder z dziewczyną 30 lat, która pracuje w wojsku. Jak mi zaczęła opowiadać jakie ma benefity, za co nie musi płacić, za jaką kwotę dostała od wojska mieszkanie 40m2, kiedy na emeryturkę idzie itp. to mi się odechciało ją poznawać i następnego dnia jej napisałem, że nie jestem zainteresowany. Gdyby jeszcze takie przywileje były za udział w wojnie czy coś podobnie niebezpiecznego, ale ona za

Melin_z_Brighton +214
źródło: 1000021875
Pobierz

Virgin polski przedsiębiorca: jak nie zapłacę ukraińcom za nadgodziny to będę mógł wziąć w leasing Audi A8 a nie A6
#antykapitalizm #polska #gospodarka #ekonomia
@xloginlogin123: ale wąsko myslisz chlopie xD gdyby kazdy pracodawca tak zrobil to by to zadzialalo, patrz troche szerzej niz swoja piwnica
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@Cyfenotryna: Liczba miejsc w takich zawodach się kurczy.
@salamander-kwarcowy: jak ktoś zarabia więcej niż od pierwszego do pierwszego to może sobie iść prywatnie na kursy doszkalające bo ma na to i pieniądze i czas. Polscy pracodawcy o tym wiedzą ile płacić żeby pracownik ich nie przerósł czasem umiejętnościami. Zresztą nawet z tymi kursami(na własny koszt) śmiesznie płacą.
Komentarz usunięty przez autora
Naprawdę, świat nie jest zero-jedynkowy.
Dla reszty towarzyszy żyjących w ichniejszej wersji paróweczkowej rzeczywistości, poza kilkoma komentarzami powyżej sugeruję przy porównywaniu DE i PL zwrócić uwagę na fakt, że nasz kraj jest krajem niskich marży i w skali zachodniej europy bardzo niskiego kapitału prywatnego. W skrócie: jeszcze jesteśmy na dorobku, a biedę wychwalanej tu komuny i tego co zostawiła po sobie między innymi w ten sposób jako długofalowy skutek odczuwamy do
@loxapine: co by zadziałało? Jeśli przedsiębiorcy więcej płaciliby pracownikom, to spadł by poziom inwestycji kapitałowych, bo przedsiębiorca inwestuje statystycznie więcej od pracownika najemnego, czyli inwestycje w efektywność pracy, czyli wzrost PKB. Sofizmat uklecony przez @Ignacy_Loyola to przykład niedouczenia ekonomicznego na poziomie elementarnym, a nie żadne błyskotliwe spostrzeżenie.
PS. Jest