Aktywne Wpisy

WielkiNos +166
Wyszłam sobie dziś o 6:00 na spacer. Idę ulicą, a na trawniku tuż obok chodnika jakiś psiarz wysrywa właśnie swoje 2 psy. Jeden z nich, ten który był już chyba po nagle sie odwrócił i chciał mi skoczyć do ręki uje ać. Psiarz zdążył psa w ostatniej chwili pociągnąć mocno za smycz. Przeprosił.
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że po czytaniu tych wszystkich psiarskich wysrywów na różnych forach i grupach ja wiem dlaczego
źródło: temp_file2030933746967374700
Pobierz
Krs90 +66
#nieruchomosci #polska #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #patodeweloperka #rzeszow #dom
Cena : 521 802
Na sprzedaż parterowy dom wolnostojący położony na kameralnym osiedlu składającym się z 12 domów jednorodzinnych, w zielonej i spokojnej części Rzeszowa. Nieruchomość znajduje się w malowniczym otoczeniu lasu i strumyka. To doskonała opcja dla osób poszukujących gotowego do zamieszkania domu z ogrodem, oferującego wygodę i bliskość natury.
Cena : 521 802
źródło: rzeszow
Pobierz

#koronawirus #szwecja
Komentarz usunięty przez autora
@zexan: Bo u nas barany pisać nie potrafią i nie odróżniają ,,jakiś" od ,,jakiCHś".
@LGirl: nieprawda - gestosc zaludnienia jest tam wieksza niz w polsce. zobacz ze sztokholm ma 1,5x gestosc zaludnienia niz warszawa. tam nie ma wiosek takich jak w polsce - zobacz ze wspolczynnik urbanizacji szwecji to 87% kiedy w polsce jest to 60%. polnoc szwecji jest bardzo slabo zamieszkana. polnoc szwecji jest jak polskie bieszczady
Tacy ludzie jak Ty
Wg google w Polsce 123 osoby na metr kwadratowy, w Szwecji 22. Choć pewnie czynniki które podajesz też mają znaczenie.
@obserwator_ryb: no, a to, że w tym roku umierało w niektórych miastach 5 razy więcej osób niż zazwyczaj, to pewnie taki zbieg okoliczności.
Dobrze chociaż, że nie podałeś IFR 0,03%, jak niektórzy potrafią. Ale nie, to nie jest też 0,3%, w najciężej trafionych regionach Włoch zmarło w trochę ponad miesiąc 0,6% populacji, a przeciwciała ma 50%. Nawet przyjmując wysoką śmiertelność wynikającą
@Nieszkodnik: no nie wiem, zależy kto pisze post na wykopie, jeden narzeka, że robią testów za dużo i straszą, bo dopisują do covid ofiary innych chorób, drugi z kolei (np Ty teraz) narzeka, że robią za mało i nie doliczają ofiar. Taka pandemia Schroddingera, gdzie dolicza się jednocześnie za mało i za dużo ofiar.
@tomtom666: czy ja na coś narzekam? Zadałem proste pytanie i chciałbym na nie uzyskać odpowiedź, bo pamiętam tę sytuację:
https://tvn24.pl/wroclaw/koronawirus-w-polsce-glogow-prokuratura-nie-sprawdzi-czy-mezczyzna-ktory-zmarl-w-kwarantannie-mial-koronawirusa-4521927
W artykule tego nie ma, ale pamiętam, że Sanepid odmówił
W papierze na który się powołujesz NIE uznano że IFR to 0,27%, tylko tyle wyszła średnia ze wszystkich badań. Wnioski są zupełnie inne i jak znasz angielski, to możesz je przeczytać.
https://www.who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf
Mediana IFR dla
Badanie do którego nawiązałem zajmuje się Infection Fatality Rate istotniejszym od CFR w przypadku wirusa tak często występującego bezobjawowo.