Wpis z mikrobloga

cześć

widzę w tym momencie na stimie troche ponad 8k graczy, czy to wszyscy na PC? czy dochodzą do tego jeszcze inni gracze z jakiegos osobnego klienta gry na PC?

obecnie to czekam na te darmowe dlc do podstawki którą nabylem z bundla i sie zastanawiam czy warto jeszcze zaczynać grać w to u progu 2021r.

ma ktoś może polecić jakiś nie za długi filmik na yt który pokazuje czym jest ta gra? (cos tam szukalem ale są same gejmpleje, a i po Polsku malo tego)

#elitedangerous
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mohawk: Kiedyś można było chyba grać bez steama z samego Frontier launchera, ale teraz chyba już tego nie zlicza i się połączyło ze steamem więc to chyba wszyscy gracze.
ED ma świetną, dużą społeczność. Przez sam port SHINRARTA DEZHRA przeleciało wczoraj ponad 12512 statków graczy, a to i tak tylko dane tych którzy akurat do tego portu lecieli ( a portów jest od z-------a) i wysyłają logi do Inary.
W
Alryh - @mohawk: Kiedyś można było chyba grać bez steama z samego Frontier launchera,...
  • Odpowiedz
@Alryh: bardzo bym się wściekł, gdyby do zagrania w Elite potrzebny byłby Steam. Unikam tego szajsu jak ognia. Mam dwie nowe gry, w które grywam: jedna to Elite, druga NMS. Tę drugą kupiłem na GOG.
  • Odpowiedz
@OSH1980: No ja akurat bez steama nie wyobrażam sobie grania.
K-----a mnie brała jak np w Snowrunner musiałem grać na tym syfie Epicu.
A tak to steam i wszystko ładnie pięknie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Także do graczy online z pytania OPa ze steama należy doliczyć jeszcze tych z launchera frontiera bez steama ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Alryh: @OSH1980: ja to bym sie widział raczej jako spokojny gracz i unikał PvP a zajął sie bardziej handlem, a powiedzcie mi co sie dzieje jak mnie ktos napadnie i rozwali moj statek? gdzie po nazwijmy to "śmierci" zaczynam i czy dostane nowy statek startowy za free? czy trace całą zarobioną gotowke? i czy jest w tej grze Ziemia?
  • Odpowiedz
@mohawk: Jeśli lecisz czymś innym niż darmowy, startowy Sidewinder to musisz po stracie wykupić statek. Dlatego zawsze należy mieć pieniądze na rebuy (posiadanej gotówki nie tracisz przy śmierci). Jak zginiesz to tracisz cargo czy np. dane explo. Możesz latać w solo (ale co to za frajda :D), wtedy spotykasz tylko NPC, w tym np. piratów którzy też chcą "zaopiekować" się Twoim ładunkiem ;)
Jest Ziemia.
  • Odpowiedz
@mohawk: W grze masz kilka trybów gry, które i tak wpływają na wszystkich. Solo no to latasz tylko z NPCtami, Open gracze i NPC, i Private group - Ty i znajomi których zaprosisz lub zaprosili Cię do grupki (wtedy widzisz tylko ich i NPC) i Arena - czyli takie deadmecze w fighterach.

czy wtedy za dlugo nie pozyję?

Pożyjesz. Ja w całej swojej przygodzie z ED z ręki gracza zginąłem
  • Odpowiedz
@mohawk: jeszcze masz coś takiego jak Mobius. To prywatna grupa, w której PVP jest zabronione (z wyjątkiem wydzielonego obszaru). Ziemia jest, ale na razie nie da się na niej wylądować (podobnie jak na innych planetach z atmosferą). Generalnie to fantastyczna gra dla ludzi lubiących kosmiczne wojaże. Ale nie ma się co nastawiać na szybką akcję, to jest symulator, w którym dość dokładnie odwzorowano fizykę lotu w przestrzeni kosmicznej.
  • Odpowiedz
to jest symulator, w którym dość dokładnie odwzorowano fizykę lotu w przestrzeni kosmicznej.

@OSH1980: Wzorowano się na tych prawdziwych statkach kosmicznych, którymi ludzkość kolonizuje galaktykę skacząc w nadprzestrzeń i zasuwając FTL po układach słonecznych, czy nie dostali licencji i musieli porobić swoje statki? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz