Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Chcę kupić jak najmniejszy komputer, żeby podłączyć go do telewizora i podpiąć pod niego bezprzewodową klawiaturę i myszkę.
Przeznaczenie:
przeglądanie stron internetowych i chciałbym, żeby był w stanie na luzie odtworzyć film w 4k.
Co polecacie? Czego szukać?
#komputery #informatyka
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@penknientyjerz: ewentualnie (ale nieco drożej) coś na ryzenie https://www.banggood.com/T-Bao-TBOOK-MN25-Mini-PC-AMD-Ryzen-5-2500U-8GB-DDR4-256GB-NVME-SSD-Radeon-Vega-8-Graphics-2_0GHz-to-3_6GHz-DP-HD-4K-Dual-WiFi-p-1671869.html?akmClientCountry=PL&p=QZ14021624945201505Y&utm_campaign=techtablets&utm_content=chendongling&ID=47184&cur_warehouse=CN
To już "mocny" sprzęt.
Mam kiano slimstick2, wcześniej miałem kiano slimstick1 (chinol z polskim logo) i nie narzekam (ale chętnie sprzedam ;-) bo dzisiaj spotify i netflix to max co z niego wyciskam)
Kup przez paypala.
Chuwi przez sklep chyba daje rok
  • Odpowiedz
@penknientyjerz: Luźna propozycja jeśli chcesz coś samodzielnie zrobić. Stary lapek, może być bez ekranu, aby płyta główna działała. Jakiś 2 rdzeniowy, 4 wątkowy procesor, mały ssd, 8 gb ramu. Jak będzie miał kartę bezprzewodową z BT, to możesz mieć peryferia z BT, jak nie to połączysz sobie odbiornikami. Dałoby się to wszystko pewnie zaczepić za uchwytem vesa. Jeśli masz jakiegoś złomka albo kupisz tanio bebechy, to może być spoko opcja.
krabat - @penknientyjerz: Luźna propozycja jeśli chcesz coś samodzielnie zrobić. Star...
  • Odpowiedz
@krabat: Uważaj z tym "Starym Lapkiem", miałem T450s, który nie jest taki stary z i7-5600U (2/4, 2.6/3.2GHz) ze zintegrowaną grafiką i filmy odtwarzane w 4k (w wersji i jakości z adekwatnym bitrate a nie jakieś ripy z ripów) potrafiły się na nim ciąć. I nie nie był to odosobniony przypadek.
  • Odpowiedz
@Catmmando: Racja. Jednak zakładam, że to i tak będą głównie filmy odpalane z przeglądarki, dlatego też sam raczej szedłbym w kierunku gotowych rozwiązań, typu chromecast.
  • Odpowiedz