Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 474
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marv0oo: A kobiety maja darmowe maszynki do golenia? Tez się musimy golić tak się składa
;) argument totalnie inwalida, ale z tego co wiem jako mężczyzna nie masz menstruacji i nie musisz kupować środków higniecznych, które do najtańszych nie należą niestety. Nie jestem za tym żeby wszystko było za darmo ale odrobine taniej by nie zaszkodziło.
  • Odpowiedz
@marv0oo: kobiety też używają maszynek, a faceci nie używają podpasek, chyba, że płaczą właśnie z powodu tego, że ich siostry i matki mogą mieć za darmo podpaski to wtedy rzeka łez, podpaski mogą się przydać xD
  • Odpowiedz
@Herubin: Skoro w dzisiejszych czasach kobieta nie jest odpowiedzialna za to z kim i jak intensywnie się rozmnaża, bo jak tatuś się zmyje to zapłaci podatnik, to w sumie dlaczego miałaby być odpowiedzialna za utrzymanie higieny? Przecież to, że raz na miesiąc krwawi to wina faszystów, patriarchatu, czy czego tam jeszcze. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sajko: 2,29 zł to są te drogie podpaski? No chyba, że kupujesz markowe always, które już takie tanie nie są i można je kupić za przerażające kwoty rzędu 5 zł za paczkę.

Różnica w średnim zapotrzebowaniu kalorycznym kobiety i mężczyzny jest rzędu 600 kcal czyli 18 000 kcal miesięcznie, które musimy dodatkowo zjeść przez naszą genetykę i płeć.
  • Odpowiedz
@hesoyamaezakmi: a bo ja mam okres który można zatamować papierem to każda dziewczyna musi sobie tak zastępczo radzić XD niektóre kobiety mają krwawienia tak obfite przez zwłaszcza kilka pierwszych dni, że proponowanie awaryjnego papieru jest wręcz śmieszne, bo taki papier starczy na może 10 minut lekcji (np. te cierpiące na endometriozę). Już pomijam że podpaski chłoną zapach a papier tego nie robi. Pomijam też jakoś papieru toaletowego w szkołach XD
  • Odpowiedz
jeśli mam do wyboru darmowe podpaski/tampony dla kobiet i r------------e pieniędzy na nieistniejace respirartory od handlarza bronią lub wybory, które sie nie odbyły to wybieram darmowe podpaski.

@adamos_554: o urwa, jakie porównanie xD nie porównuj partactwa pisu do polityki socjalnej
  • Odpowiedz
@Jabby: komunizm wiecznie żywy. Niech jedzie do Korei Północnej tam kochany wódz narodu zaopiekuje się kobietami i da im podpaski... Nic nie powinno być za darmo nawet głupia podpaska bo ktoś musi tą podpaskę wyprodukować, zawieźć do sklepu itd. No chyba, że pipa zgłasza się na ochotnika do fabryki podpasek aby jej pensja szła na darmowe podpaski dla innych.
  • Odpowiedz
@4d70c20916ae4e859918711a35165f21: @Croises: Właśnie dla takich komentarzy jak wasze lubię przeglądać wykop, na początku zgnilem z darmowych podpasek ale później przeanalizowałem sytuacje i macie racje. Ludzie czasami nie zdają sobie sprawy ze dla jednych zabawna sytuacja dla innych może okazać się katorga i traumatycznym przeżyciem. Ostatnio coraz częściej staram się patrzeć na dana sytuacje z różnych perspektyw bo nie zawsze wszystko jest zero jedynkowe.
  • Odpowiedz
@marv0oo: Bo z nieogoloną mordą możesz normalnie chodzić, a jak przez 5 dni leci z ciebie bez przerwy krew, nie możesz usiąść nawet na 15 min bez zabezpieczenia bo przecieknie ci krew przez majtki, spodnie i na krzesło, to tak średnio możesz wychodzić do ludzi, okresu nie idzie wstrzymać ani udawać, że go nie ma, a żadna kobieta nie będzie wychodzić do ludzi jak jej krew po nogach cieknie.
  • Odpowiedz