Wpis z mikrobloga

@performance_artist:

lewakowi dać palec, to za chwilę znowu chce więcej, a temat bezpłatnej antykoncepcji jest powiązany z aborcją na telefon, więc nie odwracaj kota ogonem że niby wytykam ci to że masz miesiączki, bo wiesz że nie to miałem na myśli

Jak ostatni raz sprawdziłam to temat posta i komentarze pod nim są o środkach do higieny podczas menstruacji, ale ok. Bezpłatna antykoncepcja byłaby na korzyść dla wszyskich ludzi uprawiających seks,
@marv0oo: jak można porównywać golenie do krwawienia? Oj nie chciałbyś co miesiąc chodzić z wielką plamą na ubraniach i brudzić wszystko dookoła... zresztą co ja ci tłumaczę oczywistości. Bezsprzeczne jest, że środki higieniczne dla kobiet powinny być darmowe.
@nirvanaa03:

(nie wiem czy ty uprawiasz czy nie, jak nie to po prostu nie korzystałbyś z tego przywileju)

długo ci zeszło z nazwaniem mnie prawiczkiem, zapomniałaś jeszcze dodać że pewnie boję się kobiet

Ah te prawaki, wszędzie muszą wciskać swoje katotalibańskie moralności

przestałem być prawakiem odkąd poszedłem do pierwszej pracy na etacie, a w kościele byłem ostatnio jak mnie zaproszono na ślub

nie chcesz robić sobie aborcji to nie rób, nikt
@performance_artist:

długo ci zeszło z nazwaniem mnie prawiczkiem, zapomniałaś jeszcze dodać że pewnie boję się kobiet

Nie nazwałam cię nigdzie prawiczkiem, nie każdy po prostu regularnie uprawia seks, są osoby aseksualne, są osoby, które mimo bycia w związku czekają z tym do ślubu, są osoby, które aktualnie są singlami i nie mają potrzeby używania antykoncepcji, no rożne są sytuacje życiowe, nie wnikam, ale skoro tak to odebrałeś to może jest coś
@hesoyamaezakmi: a propozycja, żeby zlikwidować patolę, zamiast zapewniać dziewczynom podpaski, to czym jest jeśli nie sugestią zniesienia ubóstwa ustawą/magią/czym tam jeszcze chciałeś tę patolę likwidować? Dokładnie ten sam poziom abstrakcji.
@nirvanaa03: Jeśli chodzi o problemy młodych mężczyzn to muszą chociażby codziennie golić twarz (tak, chodzenie nieogolonym jest niekomfortowe dla wielu osób), a jakoś nikt nie postuluje darmowych maszynek i pianek do golenia xD

Zresztą potrzeby dające poczucie komfortu każdy człowiek ma inne. Ja nie potrafiłbym wyjść z domu bez dokładnego ogolenia się, nałożenia pielęgnacji i makijażu (zresztą jak wiele kobiet), ale to nie oznacza, że państwo ma mi te wszystkie potrzeby
@Katsukyun: A od kobiet wymaga się ogolonych pach i nóg, bo potem się ludzie krzywo patrzą na to owłosienie i co? Zresztą kto broni mężczyznom postulować o darmowe maszynki do golenia, skoro to tak niekomfortowe?
Zatamowanie krwi miesiączkowej przy pomocy podpaski czy tampona nie jest potrzebą dającą poczucie komfortu, jest po prostu niezbędne, bo nie chcesz zostawiać po sobie śladów krwi na fotelu, na krześle, na podłodze, na ubraniach itp. Z
@nirvanaa03: Te części ciała możesz łatwo zakryć, z twarzą jest już większy problem. U mężczyzn owłosienie też zresztą jest coraz bardziej mnie pożądane i coraz więcej kobiet krzywo na to patrzy. Pracuję jako prostytutka i nie mogę sobie pozwolić na owłosieniem, bo a) źle się z nim czuję b) klientom też się ono nie podoba. Nie oznacza to jednak, że osobom z mojej branży trzeba zapewnić laserowe usuwanie owłosienia. Sam musiałem
@Katsukyun: Dobra, bo widzę, że istnieją ludzie głupsi niż ustawa przewiduje XD skoro owłosienie na twarzy jest tak niekomfortowe, to spróbuj siedzieć kilka godzin z kałużą krwi w majtach, które przyklejają się przy każdym ruchu, nie pozdrawiam.
Jeśli ponad 10% kobiet nie stać na używanie tamponów czy podpasek, a 19% musi korzystać z jakichś zamienników typu gazeta czy papier toaletowy, to to nie jest normalna sytuacja. Dodajmy, że dla takiej dziewczynki okres i brak dostępu do środków higienicznych może być traumatycznym przeżyciem uniemożliwiającym normalny rozwój.

@Croises:

Mezczyzni maja o jakies 25% wyzsze zapotrzebowanie energetyczne- to o wiele wyzsze koszty niz paczka podpasek :-)

@nirvanaa03: czyli zgadzasz się
@Jabby: u mnie w szkole nawet srajtaśmy nie było a tutaj mowa o tym, że podpaski są.
Klimasara to instagramowa idiotka, która od wrzucania zdjęć swojej dupy przeszła do ofensywy wypisywania swoich mądrości w internecie i bycia mentorem od wszystkiego.