Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 474
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jabby:

Jeśli ponad 10% kobiet nie stać na używanie tamponów czy podpasek, a 19% musi korzystać z jakichś zamienników typu gazeta czy papier toaletowy, to to nie jest normalna sytuacja. Dodajmy, że dla takiej dziewczynki okres i brak dostępu do środków higienicznych może być traumatycznym przeżyciem uniemożliwiającym normalny rozwój.
  • Odpowiedz
@Croises: to dlaczego kobiety mają mieć darmowe podpaski, a ja nie mogę mieć darmowej maszynki do golenia? Dlaczego jedna grupa ma coś dostać za frajer, a druga nie? Skoro ma być równouprawnienie, to ja też chcę coś dostać
  • Odpowiedz
@marv0oo:

to ja też chcę coś dostać

A ktoś ci zabrania lobbować na rzecz darmowych maszynek? Udowodnij, że bieda uniemożliwiająca zakup maszynki ma negatywny wpływ na rozwój młodych chłopców i dorosłych mężczyzn. Pokaż badania ilu mężczyzn nie poszło do szkoły lub pracy, bo nie mogli się ogolić. Do dzieła.
  • Odpowiedz
@Croises: A poza tym - są badania, że brak jedzenia prowadzi do śmierci. Czekam na projekt darmowego jedzenia, bo śmierć to jednak trochę gorsza sprawa od krwawienia
  • Odpowiedz
@Croises: dlaczego lewica zawsze idzie dookoła problemu, zamiast z nim walczyć? Jak nastolatki nie stać na środki higieniczne to znaczy, że żyje w patologii. Rodziny dostają 500+, wyprawkę, jest MOPS. Skoro nie stać jej, to trzeba się zainteresować rodzicami. Ale nie, lepiej odciążyć rodzinkę patologiczną, zafundować darmowe podpaski żeby stary pijany miał więcej pieniędzy na harnasie.
Lewica dzielnie walczy z problemami które sama tworzy
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 59
@Jabby: akurat w szkołach to podpaski powinny być w toaletach bo
1) nastolatki nie mają swojego budżetu a starzy często są lekką patologią i będą robić problemy
2) nawet jak dziewczynka ma normalnych rodziców to przecież nie będzie chodzić codziennie z paczką podpasek bo akurat dziś może mieć pierwszy okres.
  • Odpowiedz
Jeśli ponad 10 obiet nie stać na używanie tamponów czy podpasek, a 19 usi korzystać z jakichś zamienników typu gazeta czy papier toaletowy, to to nie jest normalna sytuacja. Dodajmy, że dla takiej dziewczynki okres i brak dostępu do środków higienicznych może być traumatycznym przeżyciem uniemożliwiającym normalny rozwój.

@Croises: Zaryzykuję stwierdzenie, że kłamstwem jest to ze ich nie stać bo najtańsze podpaski typu „Bella” to są jakieś grosze.
Bieda tutaj
  • Odpowiedz