Wpis z mikrobloga

Myślę, że jedną z najważniejszych rzeczy dla młodych dorosłych zaczynających karierę zawodową, a szczególnie przedstawicieli tzw. wolnych zawodów, oraz dla przedsiębiorców, jest odnalezienie zdrowego balansu pomiędzy pracą, a życiem prywatnym.

I myślę, że im wcześniej sobie człowiek uświadomi, że kasa nie jest najistotniejsza, tym szczęśliwsze życie będzie wiódł. I ze jak się dojdzie do pewnego satysfakcjonującego poziomu zarobków, to wszystko ponadto to już potem wirtualne cyferki na koncie, które nic nie zmieniają.

Nie warto tracić życia na dymanie w robocie ponad swoje siły.

Takie przemyślenia przed rozpoczęciem roboty : ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zapraszam do przemyśleń.

#przemyslenia #pracbaza #oswiadczenie #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@joffie: Ale apetyt rośnie w miarę jedzenia, jak będziesz miał dzieci to trudniej będzie ci pracować mniej, bo będziesz miał więcej wydatków. Wiec to chyba ciężko tak pozapieprzac na zapas.
  • Odpowiedz
  • 0
@joffie: Ja tez odkładam mega dużo kasy co miesiąc. Początkowo mnie to rajcowało, a teraz to tylko liczby, które nic nie zmieniają.
Po to jest ten balans żeby też móc się nacieszyć tym wypracowanym bogactwem, co to za przyjemność mieć miliony na koncie, jeśli nie masz czasu na rozrywki lub żyjesz w permanentnym stresie.
  • Odpowiedz