Aktywne Wpisy
jmuhha +15
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
Moseva +178
Jestem przekonana że dla tych czerepów, którzy recenzują produkty w internecie od razu po otrzymaniu paczki jest przewidziany specjalny krąg w piekle ᕦ(òóˇ)ᕤ
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Jest sobie takie zadanie:
https://drive.google.com/file/d/0B_vJYY4srO71UUYwUWx4eVBscEU/view?usp=sharing
Powiecie mi obiektywnie, czy to trudne czy łatwe? Dla mnie jest dość łatwe ale ja już trochę w tym siedzę. Jak tłumaczę to uczniom w technikum to większość niestety nie rozumie tego. W zasadzie inaczej, rozumieją ale sami nie potrafią zrobić ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak myślicie ja źle tłumaczę czy zadanie jest trudne.
Jak mają gotowy GRAFCET, taki jak w załączniku, to program w LAD już napiszą bez problemu, ale zrobić ten GRAFCET...
No właśnie o to pytam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak zadanie jest łatwe, to źle tłumaczę.
Jak zadanie jest trudne, to może dobrze tłumaczę ale że jest trudne to nie rozumieją.
Z głowy tego zadania ta żaden z moich uczniów nie zrobi. Ja pewnie też bym się motał.
@i-marszi: Trzeba mieć jakąś wizję i szkic, ale algorytmów(grafcet czy sfc) to prawie się nie robi. Kilka warunków CASE OF w języku ST i zadanie powinno się udać. Sam chyba nawet kojarzę takie zadanie z egzaminu E18.
Ale program ma być w LAD a nie w ST.
Jeszcze jedno kiedyś ktoś zanim ja zacząłem pracować uczył młodzież pisać programy z głowy, to dopiero była tragedia :) Teraz zdawalność jest dużo lepsza.
@Androo: To znaczy, że Twoi automatycy nie zajmowali się poważniejszymi sekwencjami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Możesz podbić na pw, napiszę Ci jak wyglądała lekcja u nas, i co się sprawdzało.